Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Stojím v lékárně a volá Pelta, že mě prodal, popsal Tecl přestup do Slavie

Praha – Útočník Stanislav Tecl sice tak úplně neplánoval, že v zimě opustí Jablonec, nad nabídkou Slavie ale neváhal. Do druhého týmu tabulky se vrátil po sedmi letech natěšený na boj o nejvyšší příčky. A navíc dost překvapivě. "Zavolal mi pan Pelta, že mě prodal. Byl jsem domluvený, že teď v lednu nikam odcházet nebudu. Na druhou stranu, když přišla nabídka, byl bych hloupý, kdybych to nevyužil," řekl Tecl, který odehrál při výhře 6:1 nad Ružomberokem první poločas a rovnou s kapitánskou páskou.

Útočník Stanislav Tecl v dresu Slavie
zdroj: ČTK

"Narodil se nám v prosinci syn, tak jsem to teď nechtěl řešit a chtěl to nechat na léto. Byla to rychlovka, dozvěděl jsem se to v pondělí odpoledne a za hodinu jsme byli domluveni," uvedl. "Byl jsem v lékárně, stál jsem frontu na kapky pro mladého a vtom mi zavolal pan Pelta, že mě prodal. Bylo to tak, že kluby se domluvily a záleželo na mně, jak se rozhodnu," dodal Tecl.

Přestože ve Slavii je mnohem větší konkurence než v Jablonci, nad nabídkou neváhal. "Konkurence je všude, ale tady je to extrém. Nebude to nic jednoduchého," prohlásil. "Je to pro mě takový návrat do špičky českého fotbalu, do klubu, který bude hrát o Evropskou ligu, Ligu mistrů, o titul. Láká to hodně," dodal Tecl, který získal dva tituly s Plzní a do Jablonce zamířil v létě 2015.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia v přípravě porazila Ružomberok vysoko 6:1

V přípravě proti Ružomberoku hrál první poločas vedle Milana Škody v útoku, v Jablonci ale poslední dobou nastupoval na pravém kraji. "Myslím, že mě určitě bude trenér zkoušet zprava. Budu hrát prostě tam, kde uzná za vhodné. V Jablonci jsem hrál skoro celou dobu zprava, tak jsem se s tím už nějak sžil," podotkl Tecl. Právě v Jablonci se potkal s koučem Slavie Jaroslavem Šilhavým. "On měl poslední slovo, jestli mě do Slavie chce, nebo ne. Určitě to bylo hodně i o něm."

Do Slavie se vrátil po sedmi letech. V roce 2010 jako mladík v Edenu hostoval a nasbíral tam první čtyři ligové starty. Do této sezony se dvojnásobný reprezentant kvůli zdravotním potížím zapojil až v sedmém kole. "Měl jsem zlomené tři zánártní kůstky. Blbě se to hojilo, takže jsem si to protrpěl," řekl Tecl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články