Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia v druhém utkání v Číně dominovala, ale jen remizovala. Nevyhrála ani Plzeň

Chaj-kchou (Čína) – Fotbalisty Slavie trápila v druhém přípravném utkání na soustředění v Číně koncovka. S tamním třetiligovým celkem Chaj-nan Boying Seamen hráli bez branek. Soupeře, kterého ve středu v úvodním duelu porazili 3:0, sice celou dobu jasně přehrávali, ale žádnou z šancí neproměnili. Trápila se i Plzeň. S druholigovým Ústím nad Labem remizovala 2:2, a nenavázala tak na úterní výhru 5:1 nad Domažlicemi.

Trenér Pražanů Jaroslav Šilhavý tentokrát nasadil 19 hráčů. Z pětadvacetičlenného kádru na soustředění nehráli kvůli drobným potížím norská posila Flo, stoper Bílek a útočník Mešanovič, na trávník se nedostali ani mladíci Daniel Souček s Marešem a brankář Otáhal.

"Flo, Bílek a Mešanovič mají zdravotní problémy, ale věřím, že to nebude dlouhodobějšího charakteru. Všichni tři trénují individuálně, ale je to snad jen otázka dní," uvedl Šilhavý.

Zatímco gólmana, zálohu a útok kouč v poločase prostřídal, obranu nechal ve stejném složení a pouze po hodině hry vyměnil levého beka Šventa za Jablonského.

Druhý celek české ligy poté v závěru vystupňoval tlak, ale domácího brankáře překonat nedokázal. Dvakrát se neprosadil Ščuk, gól nedal ani Hušbauer a v poslední šanci Železník hlavičkoval mimo.

"Výsledek je špatný, ale paradoxně byla celá hra nebo alespoň určité její pasáže lepší než minule, přesto se nám nepodařilo dát gól. Měli jsme snad deset vyložených šancí. To, co jsme neproměnili do prázdné branky, to je umění," uvedl Šilhavý.

Chaj-nan Boying Seamen (Čína) - Slavia Praha 0:0

I. poločas: Pavlenka - Bořil, Lüftner, Frydrych, Švento - T. Souček - Sýkora, Alvir, Barák, Zmrhal - Škoda.

II. poločas: Kovář - Bořil, Lüftner, Frydrych, Švento (61. Jablonský) - Van Kessel, Hušbauer, Ščuk, Mingazov - Železník, Van Buren. Trenér: Šilhavý.

Plzeňský navrátilec Chrien nedohrál

Trenér Plzně Roman Pivarník šetřil opory Hubníka či Limberského a už ve 13. minutě musel vystřídat slovenského navrátilce Martina Chriena. "Doufám, že nebude mít nic vážného. Že to koleno bude v takovém stavu, aby s námi mohl odletět na soustředění a naplno trénovat," řekl po zápase Pivarník.

Favorit se dostal do vedení ve 44. minutě, kdy otevřel skóre svou třetí střelou Poznar. Po přestávce Pivarník prostřídal sestavu a hosté, vedení bývalým hráčem Plzně Skálou, přidali. Výsledkem bylo v 65. minutě vyrovnání, které zařídil Moulis. V 76. minutě vrátil Viktorii vedení Kopic, ale hned za minutu odpověděl ústecký Leibl. Plzeň tak se Severočechy v přípravě remizovala stejně jako v létě, kdy skončil duel 4:4.

"S výkonem jsem spokojený, protože jsme si znovu vytvořili hodně šancí. Znovu se to opakuje, že potřebujeme velké procento šancí na góly. Soupeř vytěžil z minima maximum. Na hráčích byla znát obrovská únava, mají toho hodně v nohách. Navíc jsme některé starší hráče šetřili. Zápas splnil, co jsme chtěli," uvedl Pivarník.

Další zápas čeká Plzeň už na prvním ze dvou soustředění, ve Španělsku ve středu změří síly s německým týmem Wehen Wiesbaden. "To první soustředění je kondiční blok. Máme tam zápasy, které budeme hrát v únavě, protože nechci polevovat. Budeme střídat jedenáctky v poločase," nastínil Pivarník.

Viktoria Plzeň - Ústí nad Labem 2:2 (1:0)

Branky: 44. Poznar, 76. Kopic - 65. Moulis, 77. Leibl.

I. poločas: Bolek - Řezník, Piroch, Hájek, Janža - Petržela, Hromada, Hořava, Zeman - Chrien (13. Suchan) - Poznar.

II. poločas: Sváček - Matějů, Hejda, Piroch, Rychnovský - Kopic, Hrošovský, Hlavatý, Kovařík - Suchan - Ďuriš. Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČTK, slavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články