Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Slavia si pořídila i 'horké zboží' Sýkoru, ladí se jen detaily

Praha - Fotbalový reprezentant Jan Sýkora přestupuje z Liberce do Slavie, zbývá doladit poslední formality. S pražským týmem už odcestoval na soustředění do Číny. "Honza je již na palubě letadla, vítej," uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík s tím, že přestup je dokončen. Web Slavie je v této otázce zdrženlivější. Ze Slavie naopak odchází slovenský záložník Jaroslav Mihalík na hostování s následnou opcí do Cracovie, 14. celku nejvyšší polské soutěže.

zdroj: ČT4

"Jan Sýkora byl prioritou trenérského týmu a od října máme zájem o jeho příchod do klubu. Máme dohodu se Slovanem Liberec i samotným hráčem," řekl ještě včera Tvrdík. Sýkora dnes dostal povolení se připravovat společně se sešívanými. Jeho přestup do Slavie by měl být dotažen v následujících dnech či hodinách, uvedlo vedení Slavie.

Výše transakce mezi oběma kluby zatím nebyla upřesněna. O služby Sýkory měla zájem i Plzeň, tam sice fotbalový reprezentant vyrostl, vrátit se ale nechtěl. Předkupní právo měla na Sýkoru Sparta, nyní už bývalý hráč Liberce ale upřednostnil rivala letenských.

"Vedení Sparty nás informovalo, že neuplatní opci na služby Sýkory. My jsme mu tak dali svolení odcestovat na soustředění se Slavií. Momentálně ladíme detaily smluv," uvedl sportovní ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar.

Třiadvacetiletý Sýkora přestoupil v roce 2011 právě z Plzně do Sparty. Poté byl vyslán na hostování do brněnské Zbrojovky, za níž v červenci 2014 debutoval v české nejvyšší soutěži proti Jablonci. Po návratu z hostování zamířil do Liberce, jako součást transferu za Martina Frýdka. Levonohý záložník či obránce odehrál na severu Čech poslední sezonu a půl, smlouvu měl do června 2018.

Sýkora se loni v dresu Liberce zapsal do statistik Evropské ligy, když vstřelil Karabachu v čase 10,69 sekundy nejrychlejší gól historie celé soutěže.

PODÍVEJTE SE:

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karabach - Liberec

Tým z Edenu chce hrát na jaře o titul. "O druhé místo a postup do předkola Ligy mistrů nebo vítězství v domácím poháru by byly v letošní sezoně skvělým výsledkem," uvedl Tvrdík.

Slavia vedle Sýkory proto dosud v zimě angažovala čtyři posily - brankáře Přemysla Kováře, obránce Michaela Lüftnera a Pera-Egila Floa a záložníka Marka Alvira. Ještě jedná se Zlínem o příchodu srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče, který už v Edenu působil.

"Co se týká finanční náročnosti, možná s výjimkou jednoho přestupu jsme více než spokojeni. Máme například zajímavé nabídky na většinu hráčů základní sestavy a všechny vysoko přesahují částku, za kterou jsme hráče do klubu přivedli. Náš cíl nyní je vybudovat silný tým, ne prodávat hráče. Jaro ukáže, zda se nám to podařilo, a věříme, že se nám investice vrátí," řekl šéf představenstva Slavie.

Mihalík míří do polské Cracovie

O Mihalíkově odchodu hovořil Tvrdík už ve středu. "Chce mít před červnovým mistrovstvím Evropy hráčů do 21 let jistotu nastupovat v základní jedenáctce a požádal o uvolnění na hostování. Klub mu vyjde vstříc," prohlásil.

"Chci dobrými výkony a vstřelenými góly pomoci týmu k posunu v tabulce na co nejvyšší příčku. Doufám, že budu pravidelně nastupovat," uvedl dvaadvacetiletý Mihalík, který přišel do Slavie před rokem.

Vloni na jaře zasáhl do jedenácti ligových zápasů, na podzim ale nastoupil v nejvyšší soutěži jen čtyřikrát v základní sestavě. Za Slavii v lize vstřelil dvě branky. Vzhledem k tomu, že se chystá na červnový evropský šampionát do 21 let, rozhodl se pro hostování, aby měl větší vytížení.

S týmem na ostrov Chaj-nan neodcestovali kromě Mihalíka i obránce Jan Mikula, středopolař Levan Kenija a dvojice Simon Deli, Michael Ngadeu, kteří se chystají na africké mistrovství. Trenér Jaroslav Šilhavý naopak vzal na soustředění do města Chaj-kchoui i mladíky obránce Vojtěcha Mareše se záložníkem Danielem Součkem a gólmana Martina Otáhala, který hostoval v Jirnech.

Na Chaj-nanu budou Pražané do poloviny ledna, zatím ale není jasné, s kým sehrají případná přípravná utkání. "Je to trochu exotika, i vzhledem ke vzdálenosti. Bude to příjemné, co se týče klimatických podmínek, přírodní trávy a podobně, je to nesrovnatelné s tím, co panuje u nás," pochvaloval si Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, slavia.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články