Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Asi jsme měli v hlavách, že se nám teď moc nedařilo, litoval Chramosta

Mladá Boleslav - Mizerný závěr podzimu zakončila Mladá Boleslav další ztrátou, tentokrát remizovala s Příbramí 2:2. Středočeši vedli tabulku první ligy ještě po jedenáctém kole, poté se však vinou špatných výsledků propadli až na pátou příčku, když z posledních pěti zápasů vytěžili pouze dva body. Předsezonní cíl, kterým byl postup do evropských pohárů na konci ligového ročníku, však do jarní části zůstává stejný.

Jan Chramosta z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

"Měli jsme to výborně rozjeté. Dalo se mluvit i o titulu, ale od té doby jsme to absolutně nezvládli. Teď nám možná pauza přijde vhod," řekl útočník Jan Chramosta po remíze 2:2 s poslední Příbramí, která vyrovnala na půdě favorita v nastavení.

"Je to velké zklamání a těžko se mi hledají slova. Teď s tím musíme žít přes dva a půl měsíce. Mohli jsme být relativně v klidu, teď to v hlavách bude. Ale nezbývá, než abychom na to zapomněli," doplnil s osmi brankami nejlepší týmový střelec ligové sezony.

S rozpaky hodnotil podzim i kouč Leoš Kalvoda, který po dvou kolech nahradil na mladoboleslavské lavičce nyní reprezentačního trenéra Karla Jarolíma. "Na podzim byla pasáž, kdy jsme měli velice dobrá utkání, vyhrávali jsme a byli jsme i na prvním místě. Ale poslední třetina se nám vůbec nepovedla," podotkl.

Středočechy přibrzdila v 11. kole remíza 3:3 s Brnem, když vyrovnávací trefu inkasovali v závěru nastavení. Poté Mladá Boleslav doma přišla v poslední čtvrthodině ještě o vítězství nad Zlínem a následně s Příbramí.

"Tak zkušený mančaft by si to měl pohlídat. Hráči už si asi myslí, že je to už vše udělané, že to už jinak nemůže dopadnout. A ve třech utkáních se nám ty výsledky úplně otočily," prohlásil Kalvoda.

"Věřil bych, že tým jako my se dokáže poučit, když se nám to stane s Brnem v poslední vteřině. Ale jak je vidět, tak ne. Projevilo se, že se nám teď moc nedařilo, v hlavách jsme to asi měli," dodal Chramosta.

Kalvoda: Nemělo by se propadat panice

Nemyslí si, že by na hráče dolehlo průběžné první místo. "To ne. Každý chce být první a hrát nahoře. Bohužel nevím, jestli jsme tím zápasem s Brnem nějak urazili štěstí, ale od té doby se nám to výsledkově nepodařilo," konstatoval Chramosta.

Středočeši ztrácejí na čtvrtý Zlín tři body, naopak před šestými Teplicemi mají náskok šesti bodů. "Posledních pět šest zápasů se nám teď nedařilo a hlavně doma bychom měli vyhrávat. Myslím si ale, že naše ztráta na čtvrté a třetí místo není taková a my o to zabojujeme. Určitě se chceme zvednout a přes zimu kvalitně potrénovat," řekl záložník Tomáš Fabián.

"Máme páté místo a to ještě může za jistých okolností zaručovat poháry. Máme náskok šest bodů na šestého a ztrácíme tři na čtvrtého. Myslím, že by se nemělo propadat panice. Pořád je o co hrát a oproti minulým sezonám máme po podzimu přibližně stejně bodů," řekl Kalvoda. "Cílem klubu by mělo být mužstvo stabilizovat, těch změn v základní sestavě oproti konci minulé sezony je šest nebo sedm. Takže velký skok," dodal.

O své pozici nechtěl kouč spekulovat. "Nechme si to bez emocí projít hlavou a do konce prosince se rozhodneme, co a jak," podotkl šéf klubu Josef Dufek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články