Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Brňané se nechytili ani proti Karviné, vydřeli alespoň remízu

Brno – Zbrojovka přezimuje na čtrnáctém místě prvoligové tabulky. Rozhodla o tom remíza na domácím trávníku s Karvinou 1:1. Brňané tak prodloužili svou podzimní výsledkovou mizérii na sedm zápasů bez vítězství. Naopak nováček z Karviné navázal na svůj úspěch z českého poháru a upevnil si pozici v horní polovině tabulky. Karvinou poslal do vedení ve 47. minutě Jan Šisler, bod zachránil Brnu gólem v 90. minutě Lukáš Vraštil.

"Byla to pro nás velká křeč až do samého závěru, kdy se nám podařilo vyrovnat. Bod je pro nás málo. Chtěli jsme mít před zimní přestávkou sedmnáct bodů. Jednoznačně hodnotím naše podzimní vystoupení jako neúspěšné," řekl po utkání brněnský trenér Habanec.

Aktivní hra podložená i kombinační přesností vynesla Brňanům v úvodu zápasu herní převahu, ze které si vypracovali i dvě slibné příležitosti. Ve 4. minutě si Řezníček po úniku z levé strany povodil brankáře Laštůvku. Dostal se ale ze střeleckého prostoru, a tak ještě našel nabíhajícího Hyčku. Tomu však chyběl krok a na míč před volnou brankou nedosáhl.

O tři minuty později zaváhal při rozehrávce Voltr a po jeho chybě se dostal do sólového úniku Škoda. Na vyběhnutí brankáře Laštůvky zareagoval Škoda pokusem o lob. Napodobit svého staršího bratra Milana, jenž dal podobným způsobem o den dříve gól Zlínu, se mu ale nepodařilo.

Karviná udeřila hned po změně stran. Šisler přihrál Voltrovi a čekal, že se pokusí projít mezi obránci. Jenže Voltr mu přihrávku vrátil zpět. Šisler ještě trochu podklouzl. "Rychle jsem vstal a jen kopl do míče bodlem. Nebyla to velká rána, ale brankář Melichárek na ni nedosáhl," popsal Šisler situaci, která vedla k první brance. "Byl to můj gól. Jen jsem se míče stačil dotknout, vyrazit jej se mi už nepodařilo," přiznal Melichárek.

Po inkasovaném gólu Brňané otevřeli hru, jejich útočná snaha narážela na sevřenou obranu protivníka. V závěru nastoupil do hry i uzdravený Zavadil a jeho přítomnost pomohla po zoufalém náporu alespoň k deváté remíze Brna. Tlak zúročil vyrovnávacím gólem Vraštil.

Zbrojovka Brno - MFK Karviná 1:1 (0:0)

Branky: 90. Vraštil - 47. Šisler. Rozhodčí: Ardeleánu - Pochylý, Šimáček. ŽK: Janečka, Zelený (oba Karviná). Diváci: 2 949.

Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Krejčí (78. Zavadil), Sedlák (66. Rusek) - Hyčka (54. Přichystal), Škoda, Štohanzl - Řezníček. Trenér: Habanec.

Karviná: Laštůvka - Holík, Dreksa, Košťál, Zelený - Šisler, Janečka - Moravec, Budínský (84. Smrž), Voltr (66. Puchel) - Panák (89. Jurčo). Trenér: Weber.

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Kdybychom ve dvacáté minutě vedli 2:0, tak by byl zápas zcela jiný. Jenže od té doby jsme začali hrát jinou hru. Naše křídla se místo útočení po stranách stahovala do středu hřiště."

Jozef Weber (trenér Karviné): "Po průběhu zápasu cítíme zklamání. Musím ale objektivně přiznat, že remíza je zasloužená. První půle byla nevalné úrovně. I když máme 21 bodů, tak na týmu cítím stále strach o záchranu. Brno má také své problémy. Na kvalitě hry se to projevilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články