Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rozhodčí Zelinka, Královec a Andreleánu pykají za své chyby, jedno kolo si nezapískají

Praha – Mezinárodní rozhodčí Miroslav Zelinka, Pavel Královec a Petr Ardeleánu mají od Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR pozastavenou delegaci na jedno utkání. Důvodem jsou chyby v zápasech 14. kola první ligy. Zelinka se dopustil hrubé chyby, když v 11. minutě odepřel Karviné penaltu po faulu Davida Lafaty.

Sudí Pavel Královec
zdroj: ČTK autor: Vlastimil Vacek

Královec zase měl podle názoru komise v duelu Dukly se Slavií v 49. minutě vyloučit hostujícího Josefa Hušbauera za šlapák na Branislava Miloševiče, při kterém hrozila zlomenina.

Ardeleánu si pak jedno kolo odpočine kvůli zmatkům, které při duelu Jihlavy a Zlína předcházely brance na 2:1 pro hosty. Sudí totiž přehlédl, že gól padl po teči domácího hráče, a branku uznal až poté, co se k tomu jihlavský Antonín Rosa přiznal.

Rosovi za to komise oficiálně poděkovala. "Komise rozhodčích oceňuje sportovní gesto hráče Antonína Rosy z mužstva FC Vysočina Jihlava, neboť sport je nejen o bodech, ale také o hře v duchu fair play," stojí v prohlášení komise.

Pozastavenou delegaci na dva zápasy má asistent Milan Flimmel za chyby v druholigovém utkání Znojma s Vlašimí. V témže utkání chyboval i hlavní Vojtěch Severýn a jednou si nezapíská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články