Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Hradec Králové veze tři body také ze Slovácka, kde zvítězil 3:1

Uherské Hradiště - Fotbalisté Hradce Králové navázali na venkovní výhru z Teplic a zvítězili také na stadionu Slovácka, tentokrát 3:1. "Votroci" nakročili ke třem bodům po půlhodině hry, kdy se prosadil Schwarz. V druhém poločase navýšil skóre Malinský, a přestože domácí snížili po trefě Zajíce z penaltového kopu, tak hostující Janoušek definitivně rozhodl tři minuty před koncem zápasu. Hradečtí se tak vyšvihli v tabulce do středových pozic a na šesté Teplice ztrácí tři body, Slovácko je dvanácté.

Slavící fotbalisté Hradce Králové
zdroj: Reuters autor: Radek Petrášek

Domácí vstoupili do utkání rozpačitě a do první vážnější šance se dostali Východočeši, když Plašilovu střelu musel s obtížemi likvidovat brankář Heča. Po následném rohovém kopu stálo při Slovácku štěstí, protože míč se od Pavla Černého odrazil jen těsně mimo.

Slovácko zahrozilo po čtvrthodině hry, kdy nejprve pálil mimo Civič a stejný hráč se o chvíli později snažil poslat míč nabíhajícímu Divišovi, kterého si ale pohlídala hradecká stoperská dvojice. Úspěchem neskončil ani dalekonosný pokus Šimka z dvacáté minuty.

Po půlhodině hry se Hradec prosadil. Po krásné kombinaci po ose Vlkanova, Černý se Schwarz opřel pravačkou do míče a o tyč poslal hosty do vedení. Slovácko o poločase vystřídalo a ve druhém poločase přidalo i na tempu. Výsledkem však byly pouze nevyužité šance Civiče, Reinberka a Šimka. Největší příležitost zahodil Košút, který po střele Havlíka minul ze dvou metrů hradeckou branku.

Trest přišel v 58. minutě, kdy chybu v rozehrávce potrestal druhou brankou Malinský. Domácí nadále bojovali, ale dlouho se nemohli prosadit. Povedlo se to až deset minut před koncem střídajícímu Zajícovi, který úspěšnou penaltou potrestal faul Tetteha. Naděje na vyrovnání ale v samotném závěru Slovácku sebral Janoušek.

Hradec tak po druhém vítězství za sebou odskočil pásmu sestupu na rozdíl sedmi bodů. Naopak Slovácko potvrdilo, že se mu doma nedaří a v posledních pěti zápasech má před vlastními fanoušky bilanci tří remíz a dvou porážek.

1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 1:3 (0:1)

Branky: 79. Zajíc z pen. - 31. Schwarz, 58. Malinský, 87. Janoušek. Rozhodčí: Jílek - Moláček, Dobrovolný. ŽK: Košút, Civič, Tetteh, Ťok - Martan. Diváci: 4217.

Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko (67. Tetteh) - Diviš (46. Hlúpik), Ťok, Havlík, Daníßş Civič - Koné (46. Zajíc). Trenér: Levý.

Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Chleboun, Polom, Plašil - Malinský, Janoušek, P. Černý (70. Žondra), Schwarz, Vlkanova (80. M. Černý) - Martan (89. Pázler). Trenéři: Frimmel a Pilný.

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Převažuje velké zklamání. Především kvůli tomu, jak jsme se prezentovali v první půli. Všude jsme byli pozdě, chyběla nám agresivita, byli jsme statičtí a nijak jsme Hradec nepřekvapili. Když už jsme se tam dostali ze strany, byli jsme v útoku v malém počtu a na špatném místě. Navíc nás soupeř potrestal nádhernou ránou. Všechno jim hrálo do karet, Hradec má mužstvo založené na přechodu z defenzivy do ofenzivy, na kontrech, které jsou nebezpečné. O poločase jsme se zlepšili díky změnám, dostali jsme soupeře pod tlak, bylo tam víc situací ve vápně, ale z prvního útoku Hradce v druhé půli jsme inkasovali znovu po nádherné střele. Zápas jsme ani tak nezabalili, dokázali jsme dát kontaktní gól, ale v závěru nám chyběla schopnost vykombinovat soupeře. Hráli jsme v závěru moc hekticky a soupeř si počkal na jednu chybu a definitivně rozhodl."

Bohuslav Pilný (trenér Hradce): "Jsme šťastní, že jsme tu vyhráli. Domácí se do zakončení moc nedostávali, hráli poměrně složitě a hodně nám pomohl první gól. V první půli na nás domácí recept nenašli, hráli složitě, my jsme dali gól a měli jsme víc možností. Druhá půle byla jasná. Věděli jsme, že nás Slovácko zamkne a že my budeme čekat na nějaký brejk. Domácím pomohlo střídání, ale vyloženou šanci si až na příležitost Košúta nevytvořili a v tom největším tlaku domácích jsme dali druhý gól Tomášem Malinským. Zápas jsme si zkomplikovali penaltou, ale závěr jsme zvládli díky třetí brance."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články