Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň čeká důležitý duel v Boleslavi, Jablonec jde do derby s Libercem

Praha - Plzeň čeká další těžká překážka v cestě za obhajobou titulu. Pokud zvítězí v Mladé Boleslavi, výrazně si v tabulce přilepší a ztíží situaci dalším favoritům. Do karet jí navíc může hrát to, že se jejímu soupeři v posledních zápasech vůbec nedaří. V podještědském derby mezi Jabloncem a Libercem se zase utkají dva ambiciózní týmy, jejichž ligové výkony notně zaostávají za očekáváními. Právě jejich duel můžete sledovat na ČT sport od 17:30.

Mladá Boleslav v posledních třech zápasech selhala, z toho dvakrát doma. Pokud by proti Viktorii nebodovala, odskočil by ligový lídr Středočechům už na rozdíl devíti bodů. "Po třech nepovedených ligových zápasech máme na nápravu zbývající tři podzimní utkání. I když proti Plzni cesta za výhrou nebude snadná, musíme za ní odhodlaně a sebevědomě jít," řekl trenér Leoš Kalvoda.

Plzeň naopak za posledních devět ligových zápasů ztratila jen dva body a šňůru chce prodloužit. "Bude to extrémně těžký a bojovný zápas. My ho ale chceme zvládnout a podzim dohrát v pohodě na prvním místě," prohlásil obránce David Limberský, který může nastoupit k 300. ligovému utkání.

V derby na severu Čech Jablonec přivítá Liberec, souseda v tabulce se shodným bodovým ziskem. Oběma týmům nevyšla úvodní třetina soutěže podle představ a potřebují si udobřit fandy výhrou nad největším rivalem.

"Derby nemá favorita. V týdnu jsme dělali všechno pro to, abychom v zápase získali tři body. Dopředu ale vím, že to bude hodně těžké, vzájemná utkání často bývají remízová, takže dopředu člověk nemůže říct, jak by to mohlo dopadnout," řekl trenér Jablonce Zdeněk Klucký.

Sparta chce povinné tři body proti Karviné

Co napravovat má i Sparta, která je i vinou vlny zranění až pátá v tabulce a před zimní přestávkou už si další ztrátu nemůže dovolit. Zvláště doma proti nováčkovi z Karviné. "V aktuálním stavu a situaci musíme ze zbývajících zápasů vytřískat maximum. Nesmíme se vzdávat a musíme pracovat pořád na sto procent. Musíme podzim dojet co nejlépe," řekl trenér David Holoubek, který se musí nově vypořádat s absencí klíčového hráče Bořka Dočkala vinou trestu za vyloučení.

Bohemians se doma pokusí potvrdit dobrou formu a překvapivé šesté místo proti osmým Teplicím. "Teplice však v minulém kole prohrály doma s Hradcem Králové a to rozhodně budou chtít napravit. Situace v tabulce je nadějná, ale i tak musíme bodovat. Týmy ze spodku tabulky se začínají rozjíždět a do konce podzimu zbývají už jen tři kola. Chceme v nich nahrát co nejvíce bodů, abychom měli klidnou zimu," řekl trenér Bohemians Miroslav Koubek.

Důležitý zápas mezi týmy ze spodní poloviny pořadí se odehraje na hřišti Slovácka, které přivítá Hradec Králové. Soupeře ve velmi vyrovnané části tabulky od sebe dělí bod. "Vzhledem k bodovému zisku obou mužstev to bude hodně těžké utkání. Když to v sobotu zvládneme za tři body, tak nám to hodně pomůže a v tabulce se výrazně posuneme. Na druhou stranu to samé platí i pro Slovácko," řekl trenér čtrnáctého Hradce Bohuslav Pilný.

Rovněž v duelu Brna s Příbramí půjde o hodně. Zbrojovka čtyřikrát za sebou nevyhrála, Příbram je dokonce poslední. V posledním kole ale doma porazila Duklu a v Brně na to bude chtít navázat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články