Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Slávistického "spasitele" Šilhavého čeká duel proti Dukle, již letos opustil

Praha – Zatímco pražská Slavia se pod vedením Jaroslava Šilhavého vyšvihla mezi nejlepší týmy ligy, Dukla, již na začátku sezony Šilhavý vedl, se letos trápí. Proberou se žluto-červení dnes v duelu proti svému bývalému kouči? Utkání 14. kola večer čeká i druhý Zlín, který se představí na hřišti předposlední Jihlavy. Přímý přenos utkání Dukla–Slavia sledujte od 20:05 na ČT sport.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Na Julisce na sebe narazí týmy s rozdílnou formou. Zatímco Dukla pět kol nevyhrála, Slavia pod novým trenérem Šilhavým drží neporazitelnost, byť v posledních dvou zápasech remizovala. Tým z Julisky v lize červenobílé neporazil ani v jednom z dvanácti utkání.

"Tým Slavie udělal za dva roky poměrně dost změn. Jsou tam skvělí hráči, kteří tvoří velmi kvalitní a kompaktní mužstvo s individualitami, ať je to Škoda, Zmrhal nebo Hušbauer. Mají i perspektivní mladé hráče. Mají sílu ve středu pole, v zakončení i ve standardkách. Je to komplexní tým," uvedl trenér Dukly Jaroslav Hynek. "Musíme se soustředit, abychom odvedli kvalitní koncentrovaný týmový výkon v defenzivě, a proměnit příležitosti, abychom zápas zvládli," dodal.

Trenér Šilhavý přišel do Slavie po pátém kole právě z Dukly. "Samozřejmě krátce jsem tam byl na začátku soutěže, ty informace o hráčích Dukly jsou takové čerstvější. Ale v naší lize zná každý každého, takže nás nic nemůže překvapit. Nevidím v tom nějakou velkou výhodu," uvedl Šilhavý.

Nakopne Jihlavu vítězství nad Boleslaví?

Jihlava před reprezentační pauzou nečekaně zdolala 2:1 Mladou Boleslav a v lize zvítězila po třinácti zápasech. Vysočina tři kola po sobě neprohrála a stoupající formu chce potvrdit i proti dalšímu celku ze špičky tabulky.

"Hodně nám pomohlo minulé vítězství nad Boleslaví a rádi bychom doma bodově uspěli i s favorizovaným Zlínem. Jeho hra je postavena na týmovém projevu a velmi kvalitní přechodové fázi. Velké nebezpečí hrozí i z rychlých protiútoků, které si musíme pohlídat. Zlín nyní předvádí výborné výkony a oprávněně se pohybuje na špici tabulky," řekl jihlavský trenér Michal Bílek.

Zlín v této ligové sezoně prohrál jen jednou a po vítězstvích 2:1 v Mladé Boleslavi a nad Brnem se překvapivě drží na druhém místě tabulky. Za "Ševce" možná nenastoupí nejlepší střelec Haris Harba, který hostuje z Jihlavy a jeho případný start je podmíněn vysokou finanční částkou.

"V závěru podzimní části nás trápí marodka. Zvažujeme také uhrazení smluvní částky za nasazení Harby, který u nás hostuje z Jihlavy. I tak bychom rádi navázali na naši úspěšnou sérii. Navzdory předposlednímu místu v tabulce má Jihlava kvalitní tým, který se pod vedením kouče Bílka postupně herně zvedá," upozornil zlínský trenér Bohumil Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články