Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Dočkal se nechal vyloučit v první půli a Sparta remizovala s Libercem bez branek

Liberec – Jak Sparta, tak Liberec zůstávají v letošní ligové sezoně za očekáváním a ve vzájemném souboji tak oba týmy potřebovali zvítězit. Slovan po vyloučení letenského záložníka Bořka Dočkala hrál celý druhý poločas "přesilovku", jenže nedokázal vstřelit branku a duel tak skončil bezbrankovou remízou. 

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Oba týmy trápí v posledních dnech velká marodka. Liberci kvůli zranění chyběli hned tři stopeři, takže se do středu obrany musel vrátit uzdravený kapitán Pokorný, který nastoupil téměř po dvou měsících.

V první půli se hrál bojovný fotbal, kterému ale chyběly šance. Slovan začal aktivněji, Koubka ale příliš neohrozil. Na druhé straně pálil těsně nad Holzer. Ve 24. minutě vypadl hostujícímu gólmanovi míč, Baroš však odkrytou bránu netrefil. Julišův gól pak neplatil kvůli předešlému ofsajdu.

Další průběh utkání výrazně ovlivnila situace ze 42. minuty. Dočkal zřejmě loktem zasáhl domácího Breiteho a rozhodčí Franěk ho vyloučil. Liberci po pauze přesilovka zpočátku příliš nešla a zahrozil jen Bartlovou střelou, kterou vyrazil Koubek. Letenští naopak i v oslabení měli dvě šance. V té větší Lafata hlavičkoval po rohu vedle.

Až poté Severočeši soupeře více zatlačili. V 68. minutě se míč po centru odrazil ke Komličenkovi, ale ten překopl. O minutu později zahrozila opět Sparta, po centru z přímého kopu pálil z voleje těsně nad Mazuch. Na opačné polovině netrefil prostor mezi tyčemi Vůch a po něm ani hlavičkující Komličenko. V závěru už dohrával Liberec přesilovku v křeči a rozhodnout naopak mohl z brejku Juliš, jenž ale minul. 

Slovan Liberec - Sparta Praha 0:0Rozhodčí: Franěk - Blažej, Moláček. ŽK: Breite, Sýkora - Costa, Holzer, Mazuch. ČK: 42. Dočkal (Sparta). Diváci: 6668.

Liberec: Dúbravka - Nitrianský (63. Komličenko), Coufal, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (86. Navrátil), Ševčík, Vůch - Baroš. Trenér: Trpišovský.

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Holek, Mareček - Juliš (83. Mustedanagič), Dočkal, Holzer (69. Dudl) - Lafata (73. Pulkrab). Trenér: Holoubek.  

Ohlasy trenérů:

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Bohužel to skončilo tím nejhorším výsledkem pro fotbal 0:0. Zásadní moment bylo vyloučení, do té doby to byl velmi kvalitní fotbal z obou stran. I když nebylo moc šancí, mělo to vysoké tempo a dobrou úroveň. Vyloučení změnilo ráz utkání, ublížilo to kvalitě zápasu. Od té doby to bylo o našem dobývaní soupeřovy obrany a rušivých protiútocích Sparty. My jsme si chtěli vytvořit větší tlak, což se nám relativně územně podařilo, ale chtěli jsme být kvalitnější v předfinální fázi a v pokutovém území. Vyplynulo z toho to, co jsme úplně nechtěli, aby z toho nebyla taková házená. Moc gólových příležitostí jsme si nevytvořili, a pokud jsme se do nějaké dostali, nevyřešili jsme ji komfortně. Asi největší šanci neproměnil Egon Vůch. Chyběl nám větší klid, náš fotbal je takový splašený. Za mě trochu zklamání, bod je v naší situaci málo. Chtěli jsme vyhrát a na Spartu jsme si věřili."

David Holoubek (trenér Sparty): "Vzhledem k situaci, která nastala, že jsme šli do deseti a museli se celý druhý poločas bránit, je bod pro nás dobrý. Ale ve druhém poločase jsme tam měli příležitosti, které jsme mohli proměnit, a bylo by to mnohem veselejší. Je to pro nás samozřejmě ztráta, chtěli jsme tu vyhrát. Ale nebudeme se vzdávat nikdy. V tomhle stavu, v jakém jsme, z toho třískáme, co to dá. Musíme podzim dojet co nejlépe. Situaci před vyloučením jsem neviděl. Viděl jsem, že Bořek dostává červenou kartu a odchází ze hřiště. Říkal, že tam bylo nějaké postrčení, nebo nějaké přetočení do protihráče. Asi červená karta jasná. Je to komplikace jak pro něj, protože to budu řešit, tak pro tým, protože nás oslabil. Budu to řešit asi pokutou a nějakým důrazným pohovorem." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články