Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slovácko ani napotřetí neuspělo, Teplice si odváží remízu 1:1

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka nedokázali zvítězit ani ve třetím utkání v řadě a doma pouze remizovali s Teplicemi 1:1. Hosté se ujali dokonce vedení ve 13. minutě, když se prosadil Jeřábek. Hráči Slovácka však srovnali ještě do prvního poločasu, bod zařídil Daníček. Teplice tak zůstávají na šestém místě, Slovácko je třinácté s pětibodovým náskokem na předposlední Jihlavu.

Utkání Slovácko - Teplice
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Slovácko zahájilo utkání aktivněji, do výraznějších příležitostí se však dostat nedokázalo. Severočeši se naopak prosadili z prvního útočného pokusu. Ve 13. minutě Krobův rohový kop prodloužil na zadní tyč Hora a Jeřábek ve skluzu usměrnil míč do branky.

V 19. minutě narušila zápas nečekaná pauza, protože kvůli zranění musel střídat hlavní rozhodčí Pechanec. Zbytek zápasu za něj odřídil čtvrtý sudí Severýn.

Po vynucené přestávce zahrozili jako první domácí, ale Diviš sám proti Grigarovi neuspěl. Na druhé straně nebezpečně vystřelil Hora a jeho rána jen o kousek minula levý roh Hečovy branky. Teplice poté začaly ovládat hru, ale do vážnějších šancí se nedostávaly.

Navzdory hostujícímu tlaku se Slovácku podařilo vyrovnat. V 38. minutě se po centru Havlíka dostal míč ke Konému, ten ho posunul nabíhajícímu Daníčkovi, který mířil přesně. Prosadil se tak ve druhém domácím utkání za sebou, když navázal na gól proti Plzni (1:1).

"Po prvním gólu jsme sice mohli přidat ještě jeden, když měl šanci Kuba Hora a možná by se zápas vyvíjel jinak, ale bod bereme," řekl autor teplické branky Jeřábek. "Myslím, že bod je zasloužený, bereme ho a teď bod z venku musíme potvrdit doma s Hradcem," přidal.

Také po přestávce se do útoku tlačili hosté. Po Krobově přímém kopu hlavičkoval těsně vedle Vaněček a o chvíli později po Fillově střele zachránil Slovácko na brankové čáře Košút. Domácím nabídl šanci až chybný odkop Grigara, ale Ťok prázdnou branku netrefil.

"Když bych spočítal šance, tak jsme měli možná jednu, dvě situace navíc," uvedl kouč Teplic Daniel Šmejkal. "V utkání byly pasáže, kdy jsme byli lepší my, měli jsme více ze hry, byli více na míči, ale taky části, kdy to bylo Slovácko. Utkání se prolínalo a proto si myslím, že skončilo zaslouženou remízou," dodal.

Zbytek zápasu se poté nesl ve znamení nepřesností na obou stranách a za zmínku stála jen Zajícova hlavička, kterou Grigar s obtížemi vytěsnil na roh. V samotném závěru pak na opačné straně hlavičkoval Vaněček, ale Heča s pomocí stoperů jeho pokus zlikvidoval.

1. FC Slovácko - FK Teplice 1:1

Branky: 38. Daníček - 13. Jeřábek. Rozhodčí: Pechanec (19. Severýn) - Wilczek, Peřina. ŽK: Košút, Šumulikoski - Fillo, Krob. Diváci: 3368.

Slovácko: Heča - Chvátal, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Daníček (46. Ťok) - Diviš, Havlík, Civič - Koné (61. Zajíc). Trenér: Levý.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob - Fillo (80. Potočný), Ljevakovič, Kučera, Hrubý (74. Vachoušek), Hora - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Chtěli jsme bodovat naplno, ale musíme ocenit organizovanou hru soupeře a jeho nebezpečný přechod do útoku. Jejich taktice nahrálo i to, že nám vstřelili branku, naštěstí jsme dokázali ještě do půle srovnat. Sice jsme měli v určitých fázích utkání tlak, ale nedokázali jsme ho využít. Snad až na hlavičku Zajíce, kterou Grigar dokázal zlikvidovat. Teplice měly ale také své šance a s ohledem na sílu soupeře a vývoj zápasu musíme bod brát. Vážím si ho také kvůli bojovnosti a agresivitě, se kterou jsme v rámci zápasu bojovali i přesto, že jsme v zápase prohrávali."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Myslím, že zápas skončil zaslouženou remízou. Když bych spočítal šance, tak jsme měli možná jednu, dvě situace navíc. V utkání byly pasáže, kdy jsme byli lepší my, měli jsme více ze hry, byli více na míči, ale taky části, kdy to bylo Slovácko. Utkání se prolínalo a proto si myslím, že skončilo zaslouženou remízou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články