Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kat favoritů. Zbrojovka v závěru opět srovnala na 3:3, tentokrát proti Boleslavi

Mladá Boleslav - V posledních vteřinách obrala o body Spartu, tentokrát si smlsla na Mladé Boleslavi. Brněnská Zbrojovka stejně jako proti Letenským srovnala v nastavení na 3:3 a veze si tak ze středních Čech bod. Klíčový gól vstřelil po nádherné otočce Michal Škoda. Boleslav si tak navýšila vedení v lize jen o bod a může se na ni bodově dotáhnout Plzeň, pokud porazí v neděli Spartu.

Slavící fotbalisté Zbrojovky
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Mladá Boleslav začala utkání aktivně a ve druhé minutě musel hostující gólman Melichárek poprvé zasahovat po střele Jánoše. Po následném rohu vznikl v brněnském vápně závar, ale nic z toho. Větší nebezpečí znamenala až střela Kúdely ze 14. minuty, kterou Melichárek jen vyrazil, ovšem Chramosta z dorážky z úhlu přestřelil.

Jenže v 18. minutě udělali domácí chybu při rozehrávce, stoper Da Silva si špatně zpracoval míč přímo do běhu dotírajícího Řezníčka a ten měl volnou cestu k bráně. Brněnský kanonýr potvrdil, že si v podobných šancích ví rady a prostřelil brankáře Diviše.

Vedení Brna domácí znervóznělo, ale brzy se začali tlačit za vyrovnáním. To přišlo po půlhodině hry. Míč se po rohovém kopu dostal až na vápno k Přikrylovi, který vypálil a od Poláka se míč odrazil do protipohybu brankáře. Ještě do poločasu mohl skóre otočit Chramosta, kterého vyslal do šance Magera, ale nejlepší střelec ligy branku těsně minul.

Po změně stran pokračovala Boleslav v tlaku, ale chybělo přesnější zakončení. A když se dostal po brejku do šance Přikryl, vychytal ho gólman. Zahrozilo ale i Brno, když si Řezníček stoupl k přímému kopu a poslal míč těsně vedle.

V 63. minutě však Da Silva odčinil svou chybu. Po přímém kopu Matějovského vznikl ve vápně závar a zkušený brazilský stoper poslal Mladou Boleslav do vedení. Odpovědět mohl na druhé straně Lutonský, ale jeho dobrou střelu vyrazil brankář Diviš.

V 72. minutě už však byl znovu vyrovnaný stav. Řezníček nacentroval a Fleišman si dal v souboji s Hyčkou vlastní branku. Vedení mohl domácím rychle vrátit Takács, ale hlavou trefil jen břevno. Vzápětí zahrával Mareš přímý kop, přestože byl daleko a z úhlu, vystřelil přímo na bránu a Hyčkova teč ve zdi poslala míč mimo dosah brankáře Melichárka.

Domácí nicméně vedení znovu neudrželi. V posledních vteřinách se jim po nákopu před branku nepovedlo dostat míč z vápna a závar využil ke srovnání Škoda, který si skvěle převzal míč a z otočky zakončil za Diviše.

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 3:3 (1:1)

Branky: 31. Přikryl, 63. Da Silva, 79. Mareš - 18. Řezníček, 72. vlastní Fleišman, 90.+3 Škoda. Rozhodčí: Jílek - Myška, Fišer. ŽK: Magera, Mareš - Lacko, Přichystal. Diváci: 2931.

M. Boleslav: Diviš - Jánoš, Da Silva, Takács, Fleišman - Přikryl (88. Klobása), Kúdela, Matějovský (85. Kalabiška), Mareš - Magera, Chramosta (74. Mebrahtu). Trenér: Kalvoda.
Brno: Melichárek - Šural, Polák, Kijanskas, Lutonský - Sedlák, Lacko (87. Krejčí) - Hyčka (87. Pašek), Škoda, Přichystal (68. Vávra) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články