Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zlín doma remizoval s Bohemians, krásnou střelou se blýskl Kopečný

Zlín - Fotbalisté Zlína remizovali v 11. kole první ligy s Bohemians 1905 v zápase dvou rozdílných poločasů 1:1. Vedoucí gól Zlína vstřelil ve 43. minutě Miloš Kopečný, vyrovnávací branku Pražanů zaznamenal v 76. minutě Milan Havel. Bohemians přitom diktovali hru v prvním poločase, po změně stran se už utkání odehrálo v režii Zlína, který minimálně do soboty postoupil na třetí místo v tabulce. Bohemians jsou šestí.

Fotbalisté Zlína - Miloš Kopečný a Josef Hnaníček
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

První ligová prohra v minulém kole v Teplicích výrazně poznamenala psychiku zlínských fotbalistů. Trenér Páník dal ve středové řadě místo Holíka přednost Janíčkovi. Ten ale strávil na trávníku jen 13 minut, po zranění nohy jej vystřídal Traoré.

Domácí fotbalisté v žádném případě nepůsobili jako favorit. Hráli opatrně, místy až bojácně, jejich pomalá rozehrávka do šířky umožnila soupeři zformovat zadní řady. Předností Bohemians byla kromě větší pohyblivosti i dobře organizovaná hra ve středu pole, odkud vyráželi k protiútokům.

Většinou se ale do koncovky nedostali, jejich střely pochytal brankář Dostál. Ten měl nejvíce práce po půlhodině hry se střelou Haška z dvaceti metrů, kterou vytáhl nad branku. Zlín po trápení a křečovitém výkonu nečekaně udeřil v závěru poločasu.

Po autovém vhazování se Kopečný opřel do míče a vstřelil jeden z nejhezčích gólů sezony. Pro něj šlo navíc o první ligovou branku. "Ze začátku jsme byli zakřiknutí. Ale určitě na nás prohra z Teplic stopy nezanechala. Při svém gólu jsem se jen zaměřoval na to, abych trefil branku," řekl střelecký debutant Kopečný.

Inkasovaná branka zanechala na výkonu Bohemians po změně stran viditelné stopy. Herní iniciativu převzal Zlín, který zvýšil bojovnost a výrazně zpřesnil kombinační souhru.

Na rozdíl od prvního poločasu si také Ševci vypracovali mnohem více střeleckých příležitostí. Ve 49. minutě mohl zvýšit náskok obránce Pazdera, jenž mířil nad břevno. Po hodině hry po Harbově úniku střídající Holík jen trefil brankáře.

Převaha Zlína v závěru zápasu narůstala. V 73. minutě trefil Diop břevno. V době největšího tlaku domácích se podařilo Bohemians z ojedinělého útoku vyrovnat. Po rohovém kopu domácí stopeři jen hlavou tečovali míč, který se dostal k Havlovi, jenž z bezprostřední blízkosti vyrovnal a v závěru už hosté remízu udrželi.

"Byli jsme připraveni na herní styl Zlína. Myslím, že se nám jej podařilo eliminovat. Bohužel nám tam spadl gól, který padne jednou za rok. Naštěstí jsme se z toho oklepali a vyrovnali jsme. Bod je pro nás cenný," prohlásil Havel.

11. kolo první fotbalové ligy:

Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)

Branky: 43. Kopečný - 76. Havel. Rozhodčí: Nenadál - Kubr, Melichar. ŽK: M. Dostál, Jindřišek, Hašek, Budinský (všichni Bohemians). Diváci: 3248.

Zlín: S. Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič, Janíček (13. Traoré), Hnaníček (59. Holík), Kopečný - Harba (84. Jordan), Diop. Trenér: Páník.

Bohemians: Budinský - M. Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Švec, Jindřišek - Hašek, Mašek (84. Gajič), Luts (64. Berger) - Holenda (71. Mikuš). Trenér: Koubek.

Hlasy po utkání 11. kola první fotbalové ligy Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905:

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Bohemka odehrála velice dobrý první poločas, těžko jsme se dostávali do hry. Byli jsme u soupeře pozdě. Problémy nám dělali malí hráči soupeře, kteří umí hrát fotbal. Dali jsme ale krásný gól a po něm se dostali do lepšího psychického stavu. Ve druhé půli byl náš výkon o hodně lepší. Diktovali jsme hru. Bohužel jsme nevyužili tři brejkové šance, které jsme měli, a nedali druhý pojišťovací gól. Výsledek je asi spravedlivý."

Miroslav Koubek (trenér Bohemians): "Utkání bylo bojovné, dramatické. Získali jsme cenný bod z horké půdy Zlína. Z naší strany je spokojenost. Remízu jsme si zasloužili, odvedli jsme dobrý výkon. Měli jsme pozměněnou sestavu, protože nám vypadli kreativní středopolaři Hubínek a Jirásek. Proto jsme museli hrát jinak, zjednodušili jsme herní pojetí. Plán nám fungoval, Švec hrál třetího stopera. První poločas jsme byli lepší, šel proti nám ale Kopečného gól do šatny. Zlín potom mohl hrát z obranného bloku na brejky. My jsme se těžko dostávali do hry. Ustáli jsme některé protiútoky soupeře a k vyrovnání nám pomohla standardní situace. Remízu jsme v závěru ubojovali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články