Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia je pod Šilhavým k nezastavení, v Brně vyhrála 4:1

Brno - Už pátou výhru v řadě si připsali fotbalisté Slavie Praha, když v dohrávce 1. ligového kola zvítězili v Brně jasně 4:1. Pražané získali pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého ze šesti zápasů 16 bodů a v tabulce se posunuli na třetí místo o skóre před Zlín. Pod úspěch Slavie se podepsal dvěma góly Antonín Barák. Brňanům skončila po roce domácí série 14 zápasů bez porážky a zůstali desátí.

Dušan Švento
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Slavia měla od úvodních minut režii zápasu ve svých rukou. Ovládla střed hřiště a kolmými přihrávkami hrozila rychlými protiútoky. Jeden z nich také vedl k úvodní brance.

V 8. minutě utekl po levé straně Švento, jeho přetažený centr obránce Lutonský jen odhlavičkoval před branku přímo na nohu Baráka, který poslal míč z voleje do sítě.

Po čtvrthodině mohl Barák přidat druhou branku. Hušbauerovu ránu z přímého kopu Melichárek pouze vyrazil, Barák jej obešel, ale střelu vykopl v poslední chvíli Lutonský.

Slavia pokračovala v útočné hře, brněnští zadáci často nevěděli, kam dříve skočit. Několikrát vynikl Melichárek, jenž kryl střely Hušbauera a Milana Škody.

Brňané se dostali k prvnímu vážnějšímu protiútoku až ve 26. minutě a bylo z toho vyrovnání. Krejčí ve středu pole našel volného Michala Škodu, ten přihrávkou mezi obránci uvolnil Přichystala, který sólo zakončil přízemní střelou vedle brankáře Pavlenky. Zároveň ukončil jeho neprůstřelnost trvající 388 minut.

Šance Brňanů na bodový zisk ale vydržely jen do úvodu druhého poločasu. Po změně stran totiž domácím zcela zkolabovala obrana. Brzy po rozehrání Milan Škoda hlavou narazil míč Barákovi, který přidal druhý gól.

O dvanáct minut později po trestném kopu Hušbauera z levé strany překonal Melichárka hlavičkou Frydrych.

Povedenou dvacetiminutovku podtrhla Slavia v 66. minutě. Hušbauer našel na pravé straně Šventa a po jeho přihrávce zcela volný Milan Škoda zpečetil debakl domácích. Kanonýr Pražanů skóroval počtvrté v sezoně a i gólově pro sebe rozhodl sourozenecký duel s bratrem Michalem v brněnském dresu.

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 1:4 (1:1)

Branky: 26. Přichystal - 9. a 47. Barák, 59. Frydrych, 66. Milan Škoda. Rozhodčí: Franěk - Vysloužil, Antoníček. Bez karet. Diváci: 8818.

Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Polák, Lutonský (62. Pašek) - Sedlák, Krejčí (69. Kijanskas) - Hyčka, Michal Škoda, Přichystal - Řezníček (76. Lacko). Trenér: Habanec.

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Zmrhal, Hušbauer (71. Ščuk), Barák, Švento (75. Mešanovič) - Milan Škoda (83. Van Buren). Trenér: Šilhavý.

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Zápas byl o zlomových momentech. První branku jsme si dali sami. Byli jsme zakřiknutí, nechali soupeře hrát. Po dvaceti minutách jsme udělali drobný posun, zlepšili se ve středu hřiště a z brejku se nám podařilo vyrovnat. Ještě před koncem poločasu měl slibnou šanci Řezníček. Hned na začátku druhé půle jsme neobsadili střed pokutového území a dostali druhý gól. Kvalita Slavie byla v těchto chvílích dost okatá, přehrávala nás silově i rychlostně. Už dlouho jsem proti takovému týmu, který má devět hráčů okolo 190 centimetrů, nehrál. Zápas se nám na rozdíl od předcházejících dvou se Spartou a v Jablonci nepovedl. Slavia zaslouženě vyhrála. Zpětně mě mrzí, že jsme utkání se Slavií neodehráli v prvním kole. Soupeř nebyl v takové komfortní situaci jako nyní."

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Dnešní utkání se mi hodnotí dobře. Mám příjemný pocit z toho, že jsme vyhráli druhý zápas venku, dali v nich sedm branek. Mužstvo jde každým takovým výsledkem nahoru. Přál bych si, aby to takto pokračovalo. Jsme už na dostřel špici tabulky. Zápas jsme si trochu zkomplikovali, když jsme po vstřeleném gólu neproměnili šance a nechali soupeře vyrovnat. Tým už má ale sílu a nezlomilo jej to. Po změně stran jsme třemi góly rozhodli. Hráli jsme dnes velice dobře, napadali soupeře a měli převahu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články