Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín poprvé v sezoně prohrál, Plzeň ztratila body na Slovácku

Praha - Až v 10. kole našla kometa letošního ročníku první ligy Zlín svého prvního přemožitele. Na půdě Teplic Ševci prohráli 0:2, zůstávají ale na třetím místě. Nepříjemnou ztrátu bodů si připsala i Plzeň, která v Uherském Hradišti jen remizovala se Slováckem 1:1. Do čela ligy se tak dostala Mladá Boleslav, jež zvítězila na hřišti Bohemians 3:1. Na vítěznou vlnu se vrátila Sparta, která si poradila s bezkrevnou Jihlavou.

Utkání Slovácko - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Slovácko - Viktoria Plzeň 1:1

Dlouho se nemohli Plzeňští proti Slovácku prosadit a navíc se sympaticky hrajícím soupeřem prohrávali 0:1. Až pět minut před koncem si na nadýchaný centr Petržely naskočil Hejda a Viktoria v Uherském Hradišti vybojovala alespoň bod. Přišla ale i tak o první místo, na kterém ji vystřídala Mladá Boleslav.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/342398-plzen-prisla-o-prvni-misto-na-slovacku-zachranovala-remizu-v-zaveru)

Teplice - Zlín 2:0

Teprve v desátém kole našel Zlín v první lize přemožitele. Staly se jím Teplice, které Ševce na domácím hřišti porazily 2:0. O vítězství rozhodli Severočeši v druhém poločase, skóre otevřel Roman Potočný a o dvacet minut později zpečetil vítězství Vaněček. Zlín tak po desátém kole zůstane třetí, na vedoucí Boleslav ztrácí čtyři body.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/342381-prvnim-letosnim-premozitelem-zlina-jsou-teplice-severocesi-vyhrali-2-0)

Sparta Praha - Vysočina Jihlava 3:0

Série bez vítězství u konce. Fotbalisté Sparty po čtyřech utkáních konečně naplno bodovali, cestu za výhrou jim však značně usnadnil bezkrevný výkon trápící se Jihlavy. O výhře letenského celku 3:0 rozhodl dvěma góly kapitán David Lafata, jednu branku přidal Vjačeslav Karavajev. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/342428-sparta-si-smlsla-na-bezkrevne-vysocine-a-ukoncila-cekani-na-ligovou-vyhru/)

Bohemians 1905 - Mladá Boleslav 1:3

Mladá Boleslav si v předehrávce 10. kola poradila s Bohemians a v Ďolíčku zvítězila 3:1. O triumfu hostů rozhodli už v úvodní půli svými góly Marek Matějovský s Janem Chramostou. Hned po pauze snížil Milan Jirásek, který byl ale v 65. minutě vyloučen, a pojistku v závěru přidal Tomáš Přikryl. Boleslav zvítězila v lize počtvrté za sebou, Bohemians naopak doma prohráli po předešlých třech výhrách.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/342340-matejovsky-po-trech-letech-skoroval-a-boleslav-veze-tri-body-z-dolicku)

Hradec Králové - Slavia Praha 0:3

Hradečtí fotbalisté se v desátém kole konečně vrátili z azylu v Mladé Boleslavi na zrekonstruovaný domácí stadion. Jinak ale na zápas se Slavií budou chtít co nejrychleji zapomenout, sešívaní Východočechy porazili rozdílem třídy 3:0. O góly se podělili tři hráči a všichni reprezentanti - Škoda, Zmrhal i zástupce z jednadvacítky Barák.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/342373-navrat-do-hradce-se-nepovedl-slavia-smetla-votroky-tremi-goly)

Jablonec - Zbrojovka Brno 1:2

Velice důležité tři body si připsala brněnská Zbrojovka, která si poradila na hřišti Jablonce a zvítězila 2:1. Na úvodní trefu Michala Škody odpověděl do přestávky Doležal, vítězství si brněnští fotbalisté zajistili záhy po změně stran, kdy se prosadil Jakub Řezníček. Právě tato porážka Severočechů rozhodla o odvolání trenéra Zdenka Frťaly i sportovního ředitele Ivana Horníka. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/342380-zbrojovka-si-pripsala-teprve-druhou-vyhru-v-sezone-zvitezila-v-jablonci)

Dukla Praha - Liberec 0:0

Liberec potvrdil, že se mu proti Dukle příliš nedaří, neoblíbeného soupeře z Julisky neporazil ani popáté v řadě. Tentokrát Slovan odjel po bezgólové remíze z Prahy s bodem, byť mohl i vyhrát, stejně jako Dukla ale v druhém poločase nastřelil jen břevno. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/342384-liberec-opet-nevyhral-venku-na-dukle-jen-remizoval-bez-branek)

Karviná - Příbram 2:0

Základem skvělého startu nováčka z Karviné do ligy jsou dobré domácí výkony a výsledky a Slezané je potvrdili i ve čtvrtém utkání sezony na svém hřišti, když zdolali Příbram 2:0. Karviná o svém vítězství rozhodla ve druhém poločase, v 67. minutě se prosadil Dreksa a minutu před koncem výhru stvrdil Zelený.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/342375-karvina-si-poradila-s-pribrami-a-doma-stale-jeste-neprohrala)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy