Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zbrojovka si připsala teprve druhou výhru v sezoně, zvítězila v Jablonci

Jablonec - Velice důležité tři body si připsala brněnská Zbrojovka, která si poradila na hřišti Jablonce a zvítězila 2:1. Na úvodní trefu Michala Škody odpověděl do přestávky Doležal, vítězství si brněnští fotbalisté zajistili záhy po změně stran, kdy se prosadil Jakub Řezníček. Právě tato porážka Severočechů rozhodla o odvolání trenéra Zdenka Frťaly i sportovního ředitele Ivana Horníka. 

Skleslý Matěj Hybš po porážce s Brnem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Souboj dvou týmů, jimž se letos zatím příliš nedaří, začala lépe Zbrojovka. Brňané v lize v Jablonci v předešlých osmi zápasech neskórovali, dnes ale udeřili hned v úvodu. Řezníček na půlce hřiště vysunul Škodu a ten svůj dlouhý samostatný únik zakončil chladnokrevně. Brněnský útočník skóroval ve čtvrtém kole po sobě a pátým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího střelce svého týmu. Zbrojovka dala v Jablonci v lize branku po 795 minutách.

S Jabloncem mohlo být ještě hůř. Hyčka se dostal sám před branku a domácí zachránil gólman Hrubý. Po půlhodině bylo srovnáno. Na Masopustův centr si naskočil Doležal a hlavou umístil míč obloučkem do sítě.

Ještě do přestávky mohli Severočeši dokonce otočit skóre, Tecl však v obou velkých šancích nedal. Nejprve z úhlu trefil Melichárka a poté po centru hlavičkoval vedle. Na opačné straně ve výborné pozici Řezníček a po něm Krejčí trefili jen domácí obránce.

Hned po pauze už se Zbrojovka z podobné akce jako před úvodním gólem dočkala. Nový odvrátil míč jen k Přichystalovi, který vysunul Řezníčka, a ten po 17 sekundách druhé půle zakončil únik přesnou střelou mezi nohy Hrubého. Jablonec inkasoval už podevatenácté v ligové sezoně a potvrdil pozici celku s nejhorší obranou.

Domácí kouč Frťala po hodině hry stáhl obránce Nového a posílil ofenzivu o třetího útočníka Wágnera. Jablonec si ale větší tlak vytvořil až v závěru. Wágnera v 81. minutě vychytal Melichárek a Kubista překopl bránu. Brno tak poprvé po čtyřech kolech naplno bodovalo.

FK Jablonec - Zbrojovka Brno 1:2 (1:1)

Branky: 29. Doležal - 8. Škoda, 46. Řezníček. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Pelikán. ŽK: Mihálik, Masopust - Krejčí, Melichárek. Diváci: 1546.

Jablonec: Hrubý - Nový (61. Wágner), V. Kubista, Kouřil, Hybš - Masopust, Trávník (68. Pospíšil), Hübschman, Mihálik (46. Jiráček) - Tecl, Doležal. Trenér: Frťala.
Brno: Melichárek - Šural, Vraštil, Polák, Lutonský (79. Pašek) - Sedlák, Krejčí - Hyčka, Škoda, Přichystal (84. Buchta) - Řezníček (90. Kijanskas). Trenér: Habanec. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články