Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Votroci se vrací domů, Všesportovní stadion dostal nový háv

Hradec Králové – Stavební rekonstrukce Všesportovního stadionu, nezbytné pro možnost hrát domácí zápasy 1. ligy pod lízátky, jsou u konce. Votroci, kteří kvůli přestavbě jedné ze dvou hlavních tribun museli svá první čtyři domácí utkání sehrát v Mladé Boleslavi, se nyní konečně představí na domácí půdě a těší se na plnou návštěvnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Rekonstrukce stadionu "pod lízátky" je u konce

Poslední dokončovací práce a východní tribuna "pod lízátky" má kompletně nové hlediště. "Jak sektor pro domácí fanoušky, tak sektor pro hostující, vybudovalo se zde zázemí pro novináře, VIP či pro policii," sdělil ředitel FC Hradec Králové Richard Jukl.

Podmínky stanovené 1. fotbalovou ligou zasáhly do harmonogramu Votroků. Hradečtí fotbalisté našli azyl v Mladé Boleslavi, kde odehráli čtyři domácí zápasy. Teď už se těší do vlastního. "Nejhorší bylo cestování, protože jsme se vlastně každý týden stěhovali, jednou do Boleslavi, pak někam ven," vysvětloval útočník Jan Pázler.

"Vzhledem k tomu, že jsme jezdili na předzápasová soustředění, tak jsme neměli takovou tu domácí pohodu," dodal trenér Bohuslav Pilný.

I s ohledem na kvalitní přípravu fotbalistů byli stavaři pod časovým tlakem. Investice za téměř 10 milionů korun musela být provedena za tři měsíce. Fotbalová asociace již potvrdila, že stadion odpovídá regulím, ale před páteční kolaudací se ještě pracuje do poslední chvíle.

"Dostaneme certifikaci na dva roky s tím, že se ještě musí provést kolaudační řízení," řekl Jukl. Pokud bude úspěšné, přivítají hradečtí fotbalisté 15. října na domácí půdě svého prvního soupeře, kterým bude pražská Slavia. "Myslím si, že bude plný stadion, že se diváci již těší," věří Pázler.

Nezávisle na končících úpravách město plánuje další kroky v průběžné rekonstrukci, která by celkově měla stát zhruba 400 milionů korun. Na řadě by měla být demolice západní tribuny, ke které nedojde dřív než na konci příštího roku.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články