Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Na výhru v derby do smrti nezapomenu, rozplývá se Šilhavý

Praha - Už dlouho nemělo derby pražských 'S' pro Slavii natolik jednoznačný průběh, a tím spíš na Letné. Sešívaní zcela jednoznačně přehráli Spartu a zvítězili 2:0. Vítězství Slavie z lavičky řídil trenér Jaroslav Šilhavý, který po utkání netajil své nadšení a nechal se slyšet, že na triumf nadosmrti nezapomene.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Pocit je to nádherný," rozplýval se po zápase Šilhavý. "První derby v roli hlavního kouče a hned vítězství na Spartě. To si budu pamatovat asi nadosmrti, to nezapomenu," doplnil.

Červenobílí měli zápas prakticky od začátku ve svých rukou a nepustili Spartu téměř k žádné větší příležitosti. Skvěle bránili a napadali hned poté, co Letenským přišel míč na kopačky. Výsledek proto Šilhavý považoval za spravedlivý. Slavia soupeře přestřílela a po změně stran góly Murise Mešanoviče a Jaromíra Zmrhala rozhodla.

"Vyhráli jsme zcela zaslouženě, aniž bych chtěl být arogantní. První poločas jsme byli jasně lepší, jen tomu chyběla branka. Nedali jsme penaltu, ale když jsem viděl to odhodlání kluků v kabině, cítil jsem, že to zvládneme. Byl to bezchybný týmový výkon. Je to velké vítězství," radoval se Šilhavý.

Potěšilo ho, že tým nesrazila Mešanovičova neproměněná penalta z třetí minuty nastavení první půle. "Byli jsme trpěliví. Ukázali jsme sílu v tom, že i když jsme neproměnili penaltu, což nás mohlo trochu oslabit, šli jsme dál za tím vítězstvím a vyplatilo se. Sparta nás ve druhé půli sice chvíli zatlačila, ale my jsme se druhým gólem dostali na koně," konstatoval Šilhavý.

V poločase se snažil Mešanoviče povzbudit. "Je to dobrý útočník, to se stane, že nedá penaltu. Emoce byly veliké, přišel do kabiny v poločase úplně frustrovaný a nadával. Ale všichni ho uklidňovali, že nevadí, že do toho jdeme znovu. Cítil dluh pro tým, že nedal penaltu, a šel za tím. Nepoznamenalo ho to a v druhém poločase to odčinil," pochvaloval si slávistický trenér.

Vedle výsledku Šilhavého potěšil i výborný výkon, Slavia totiž favorita kombinační hrou přehrávala. "Klíčem k úspěchu bylo, že jsme přijeli hrát odvážně s aktivní obranou. Hráli jsme ji hodně vysoko a Sparta měla velké problémy při rozehrávce. První poločas se díky tomu vůbec nedostala do hry," řekl Šilhavý.

"Hráli jsme jednoduše dopředu a pak se k tomu přidá i kombinační hra. Kluci podali výborný týmový výkon, který rozhodl. Trošku je to překvapení, ale zasloužené," dodal Šilhavý, který po příchodu na lavičku Slavie získal s týmem ze tří kol sedm bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články