Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Hradci Králové vystřelil bod v zápase proti Brnu stoper Plašil

Brno - V sedmém kole nejvyšší fotbalové ligy vedli Brňané proti Hradci Králové po brance Michala Škody v 80. minutě 1:0 a vše spělo k tomu, aby tři body zůstaly na jihu Moravy. Jenže dvě minuty před koncem základní hrací doby vyrovnal hostující obránce Marek Plašil na 1:1 a vystřelil tak "Votrokům" bod. Hradečtí fotbalisté remizovali poprvé po jedenácti duelech a ze sedmi zápasů mají už deset bodů, Brňané jich nasbírali sedm.

Slavící fotbalisté Hradce Králové
zdroj: Reuters autor: Radek Petrášek

Hradecký nováček zaskočil domácí otevřenou útočnou hrou, která vedla i do gólových šancí. Naopak Brňané jen s obtížemi zakládali útočné akce, které končily většinou ještě před zakončením. Hned v úvodu zápasu uchránil Zbrojovku brankář Melichárek, jenž stačil vyrazit Mudrovu střelu. Vzápětí ve vyložené šanci Malinský přestřelil a stejně naložil v 17. minutě s tutovkou Holeš.

"Nebyli jsme dobří na míči. Nedařila se nám kombinace. Naše hra byla taková divná, nervózní," zhodnotil nevydařený začátek středopolař Brna Michal Škoda.

Až po dvaceti minutách brněnské defenzivy pronikl po pravé straně Hyčka, ustál dva osobní souboje, ale jinak pečlivě střežený Řezníček mířil nad břevno. Další gólovou šanci na druhé straně nevyužil po Holešově úniku ve 33. minutě Pázler, jeho přízemní střelu stačil Melichárek vyrazit.

Po změně stran brněnský trenér Habanec posílil ofenzivu zařazením uzdraveného Litsingiho, do útočení se zapojovali mnohem častěji i oba krajní obránci Šural s Hyčkou. Brňané získali územní převahu, Východočeši spoléhali jen na brejky, které většinou ale nedotáhli.

V 80. minutě po centru Litsingiho vstřelil úvodní gól hlavou Škoda. Náskok ale Brňané neudrželi. "Zareagovali jsme změnou herního stylu. Poslali jsme do zápasu mladé běhavé hráče. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo v závěru alespoň vyrovnat. Remíza je asi zasloužená," dodal trenér Frimmel. Jeho taktický tah se naplnil dvě minuty před koncem. Pázler rozehrál přímý kop, míč propadl až k Plašilovi, který z bezprostřední blízkosti vyrovnal.

"Měli jsme možná pět vyložených šancí. Vzhledem k tomu, že jsme prohrávali, tak remízu musíme brát. Hrozně by nás mrzelo, kdybychom za takového vývoje utkání jeli z Brna bez bodu," poznamenal střelec vyrovnávací branky Hradce Králové Marek Plašil.

Zbrojovka Brno - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 80. Škoda - 88. Plašil. Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Řezníček - Žondra, Janoušek. Diváci: 3821.

Brno: Melichárek - Šural (67. Pašek), Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Polák, Sedlák - Hyčka, Škoda, Vávra (46. Litsingi, 85. R. Buchta) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra (85. Krátký) - Janoušek, Trubač (85. Zorvan) - Martan (75. Černý), Pázler, Malinský - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Výsledek jsme si představovali jinak. Za první půli jsme si vítězství nezasloužili. Byli jsme daleko od hráčů. Levá strana byla pod tlakem, který se jen tak nevidí. V prvním poločase jsme přežili mnoho šancí soupeře. Ve druhém se naše hra zvedla. Chystali jsme se na to, že Hradec dostává hodně branek ze standardních situací. Dali jsme také po jedné z nich gól, ale závěr jsme nezvládli. Bohužel nám chybí zraněné posily. Litsingi hraje s prasklým meniskem a může podat padesátiprocentní výkon. Štohanzl si bude ještě doléčovat svalové zranění. Není důvod brečet, musíme se odrazit od obranné hry."

Milan Frimmel (trenér Hradce Králové): Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, byli jsme aktivnější. Vypracovali jsme si i vyložené šance. A jen naší neproduktivitou skončil první poločas bez branek. Měli jsme tři vyložené příležitosti. Druhou půli jsme také chtěli začít aktivně. Domácí ale byli silnější na míči a hrozili standardními situacemi, po kterých také padl úvodní gól. Zareagovali jsme změnou herního stylu. Poslali jsme do hry mladé běhavé hráče. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo v závěru alespoň vyrovnat. Remíza je asi zasloužená."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články