Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hynek zůstane po Šilhavém trenérem Dukly

Praha - Novým trenérem fotbalistů Dukly se stal Jaroslav Hynek, který po odchodu Jaroslava Šilhavého do Slavie vedl dejvický tým jako dočasný kouč v nedělním ligovém zápase v Jablonci (1:1). Předtím u A-mužstva působil jako jeden z Šilhavého asistentů a připravoval juniorku.

Radost fotbalistů Dukly
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Dlouhodobá myšlenková koncepce Dukly Praha byla vychovávat nejenom hráče, ale i trenéry, kteří by v budoucnu mohli vést i A-tým. V podobě Jaroslava Hynka, který byl v klubu dlouholetým šéftrenérem mládeže, se tento projekt začal realizovat. Má důvěru vedení klubu a věříme, že jdeme správnou cestou," uvedl sportovní ředitel Günter Bittengel.

Šilhavý teprve v květnu na Julisce nahradil Luboše Kozla, který předtím Duklu vedl šest a půl roku, ale na začátku minulého týdne přijal nabídku Slavie. Dukla v této ligové sezoně vyhrála pouze jedno z šesti ligových utkání a v tabulce je s pěti body na dvanáctém místě. V sobotu v pražském derby přivítá Bohemians 1905.

Hynek hráčskou kariéru ukončil už ve 24 letech po krachu druholigového Přerova. Brzy nato se dal na trenérskou dráhu, pracoval u mládeže Olomouce i Ostravy. Jednačtyřicetiletý kouč v Dukle byl několikrát asistentem, také trénoval juniorku a byl šéfem profesionálního úseku mládeže.

"Věřím, že po sedmileté práci u mládeže bych si mohl vést dobře. Je to další krok v naplnění klubové filosofie, kdy bychom rádi postupně a rozumně dávali příležitost vlastním hráčům. Tak tomu bylo doposud, i když to samozřejmě bylo náročné, protože práce s mládeží tu byla krátce," řekl Hynek. "Věřím, že se nám na dosavadní práci podaří navázat a splníme ty dva body v naší koncepci - vychovávat vlastní trenéry a hráče," dodal nový kouč Dukly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články