Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Dočkal: Byl to zatím nejlepší výkon sezony. Výkony půjdou ještě nahoru

Praha - Pět soutěžních zápasů doposud v sezoně odehrála Sparta a zřejmě žádný z nich nebyl tak přesvědčivý jako sobotní vítězství v Ďolíčku. Letenští si pro vítězství nad Bohemians došli už v prvním poločase a ve druhé půli prakticky jen kontrolovali průběh zápasu. A podle záložníka Bořka Dočkala byla jejich sobotní výhra doposud nejlepším výkonem sezony.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Asi se to dá považovat za nejlepší výkon sezony," zhodnotil Dočkal utkání. "Dosud to bylo tak, že jsme byli schopni dobře zvládnout jen pasáže utkání. Dnes to bylo tak 80 minut, co jsme měli zápas pod kontrolou a Bohemku jsme do ničeho nepouštěli. Cesta je nastolená správná a já jen doufám, že si to udržíme a že nám výhry nalejí potřebné sebevědomí. Pak to bude ještě lepší," prohlásil reprezentační záložník.

Sparta do utkání nastoupila s několika změnami, když dostali šanci Juliš, Šural a především nová posila Holzer. "Nemyslím si, že zlepšení bylo jen změnami v sestavě, i když všichni noví hráči předvedli dobrý výkon. Bylo to celkově přístupem," řekl Dočkal.

"Věděli jsme, že to není ideální a že je třeba začít to zlepšovat přístupem, dostupováním, nasazením. Když budeme vyhrávat souboje, tak pak svou kvalitu prokážeme. Na tom jsme se teď snažili zapracovat a do utkání to přenést," popsal.

Všichni si prý v kabině uvědomovali, že dosavadní výkony nebyly ideální, což se podepsalo i na vyřazení ze 3. předkola Ligy mistrů. "My jsme Sparta a nemůžeme čekat do šestého kola, jestli se výkon začne zvedat. Vůle vyhrávat rozhodně není malá, bylo to spíše o sebevědomí. Potřebovali jsme už urvat výhru. Dnes to byl výkon a výsledek, na kterém se dá stavět," míní Dočkal.

I proto ho mrzelo, že fanoušci Sparty už v úvodu utkání dávali najevo svou nespokojenost s předchozími výkony skandováním "My chceme Spartu" a nedali hráčům šanci si napravit dojem.

"Chápu nespokojenost fanoušků. Chtějí Spartu vidět v Lize mistrů a válcovat českou ligu. Ale to my chceme také a sami jsme nespokojení. Proto nepotřebujeme takové impulzy. Mají na to právo, ale nemyslím si, že by nám to pomohlo," řekl sedmadvacetiletý záložník.

"Já bych rád během zápasu cítil podporu a nespokojenost mohou dát najevo až na konci zápasu, pokud ji budou cítit. V průběhu zápasu to ideální není," dodal sparťanský zástupce kapitána.

Před zápasy 4. předkola Evropské ligy s dánským Sönderjyske považuje za důležité, že funguje obrana. "Teď jsme dvakrát neinkasovali, navíc jsme až kromě jedné věci Bohemku k ničemu nepustili. Od toho se musíme odrážet, protože pak vepředu ukážeme kvalitu a nějaké góly dáme," věří.

"Jsou to pro nás dva strašně důležité zápasy. Do Evropy se prostě musíme dostat. A kdyby to dnes proti Bohemce nevyšlo, tak by to pro nás bylo těžší. Naopak dnešní dobrý výkon nám spíše pomůže," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články