Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pikantní souboj trenérů s bývalými kluby. Pivarníkova Plzeň hostí Koubkovy Bohemians

Praha – Dalšími zápasy druhého kola dnes pokračuje nejvyšší česká fotbalová soutěž. Sparta se po vyřazení z předkola Ligy mistrů představí v Teplicích. Zápas Plzně s Bohemians 1905 bude pikantní pro oba trenéry. Zatímco domácí Roman Pivarník přišel k úřadujícímu mistrovi v létě právě od "Klokanů", jejich nový kouč Miroslav Koubek zase před Bohemians vedl Viktorii. Přímý přenos utkání Viktoria Plzeň – Bohemians 1905 začíná dnes ve 14:20 na ČT2.

Trenér Plzně Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Plzeň na začátku sezony nepůsobí moc přesvědčivě. Do ligy vstoupila výhrou 2:1 nad Jihlavou po obratu ve druhém poločase, v úterý na hřišti Karabachu vydřela šťastnou remízu 1:1 a postup do play-off Ligy mistrů. Pivarník se na souboj s bývalým klubem těší.

"Oba určitě můžeme částečně vycházet z vlastních zkušeností. Snad si nespleteme střídačky," řekl kouč Viktorie o trenérském souboji s Koubkem. "Vzpomínky na Bohemians mám velmi dobré, co se týká klubu i fanoušků. Teď jsem ale v Plzni, máme tady také skvělé fanoušky a udělám maximum pro to, aby Viktoria byla úspěšná," doplnil Pivarník.

Bohemians chtějí napravit úvodní domácí prohru 0:3 s nováčkem z Hradce Králové, ve Štruncových sadech však naposled v lize vyhráli před dvaceti lety. "Na Plzeň mám v podstatě nejlepší vzpomínky, protože jsem tam dosáhl největšího úspěchu v kariéře – titulu," připomněl Koubek.

Trenér Bohemians 1905 Miroslav Koubek:

Nemá se cenu bavit o tom, co nás čeká za soupeře. My musíme hlavně dostat mužstvo na odpovídající úroveň, aby bylo konkurenceschopné," přidal trenér Bohemians. 

Sparta ve středu prohrála se Steauou Bukurešť 0:2 a posedmé za sebou nedokázala z kvalifikace proklouznout do kýžené skupiny LM. Pražané, kteří na úvod ligy zdolali 3:2 Slovácko, v Teplicích nevyhráli poslední tři vzájemná utkání. 

"Vyřazení z boje o Ligu mistrů je velké zklamání, nicméně nejlepší motivace je vítězství. Teplice známe, viděli jsme je na Dukle. Mají nového trenéra, který začal vítězstvím a po dlouhých letech učí Teplice hrát bez Vachouška. Na jeho postu nastupuje Hrubý, což je velmi šikovný hráč," uvedl asistent Sparty Stanislav Hejkal, který společně s hlavním trenérem Zdeňkem Ščasným v severočeském celku působil. 

Liberec před soubojem s Jihlavou povzbudila výhra 2:0 nad Admirou Mödling a postup do závěrečného předkola Evropské ligy. Slovan doma bude napravovat úvodní porážku 0:3 v Mladé Boleslavi. Svěřenci Karla Jarolíma nastoupí v Příbrami, ale na rozdíl od Slovanu už v EL nepokračují, protože jim čtvrteční domácí výhra 1:0 nad Škendijí Tetovo nestačila.

V pondělí bude druhé kolo dohráno zápasem, ve kterém další úspěšný pohárový zástupce Slavia hostí Zlín.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy