Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V Plzni nezačne přípravu Mahmutovič, kariéra Pilaře je ve hvězdách

Plzeň – Fotbalová Plzeň nechystá v letní přestávce dramatický pohyb v kádru. Vedení českého šampiona nechce mužstvo oslabovat před kvalifikací Ligy mistrů a neplánuje ani žádné velké nákupy. Jisté je to, že s Viktorií nezahájí přípravu bosenský útočník Aidin Mahmutovič a rekonvalescent Václav Pilař nestihne minimálně úvod sezony.

Aidin Mahmutovič
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Nechceme hromadně hráče prodávat a kádr oslabovat. Spíš to bude o doladění detailů. Není to o tom, že by pět hráčů odešlo a čtyři přišli. Třeba jeden hráč širšího kádru by mohl odejít a naopak přijít jeden hráč, který zatlačí na základní osu, abychom se náročností a kvalitou posunuli," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Mahmutovič neoslnil, Pilař stále mimo hru

Do Plzně se vrací hráči z hostování, útočník Mahmutovič, který strávil jaro v Olomouci, se ale do přípravy Viktorie nezapojí. "Byť má u nás platnou smlouvu, s ohledem na počet útočníků u nás jsme se dohodli, že si bude hledat působiště a přípravu s námi určitě nezačne," uvedl Šádek.

Zdravotně fit stále není záložník Pilař, který musel loni v létě na operaci kolene a v uplynulé sezoně nehrál. "Zatím to vypadá, že Vašek bude připraven na orientační běh, co budeme mít, na fotbal to zatím nevypadá. Doufám, že udělá obrovský progres v průběhu léta," svěřil se generální manažer.

"Až práce s míčem a stoprocentní zatížení ukážou, zda po operaci bude moci pokračovat ve fotbale. Na konci srpna budeme s Vaškem řešit, co dál. Podle mě stoprocentně nezasáhne do letních předkol pohárů," dodal.

O možných odchodech rozhodne Euro

V průběhu jara registrovalo plzeňské vedení zájem o opory útočníka Michala Ďuriše či záložníka Patrika Hrošovského, momentálně ale Západočeši na stole žádnou konkrétní nabídku na své hráče nemají.

"Bude hrát roli, jak se hráči předvedou na Euru. S majitelem (Tomášem Paclíkem) a trenérem jsme si ale řekli, že se o hromadných odchodech ani o jednotlivcích moc bavit nechceme. To by musela být nabídka z říše snů, abychom trenérovi výrazně sáhli do základní osy," řekl Šádek. "Co se týče Jana Baránka, ten se stoprocentní jistotou na podzim zůstane," dodal.

Zřejmě padla možnost příchodu Jana Sýkory z Liberce. "Mělo to být součástí transferu s Egonem Vůchem, který se zastavil ze strany Liberce. Myslím, že pro letní část Egon v Liberci stoprocentně nezůstane a z toho vyplývá, že nepřijde ani Sýkora," podotkl Šádek.

Viktoria touží po třetím startu v Lize mistrů

Viktoria dělá vše pro to, aby se pokusila potřetí v historii probojovat do skupiny Ligy mistrů, životně nezbytné to ale pro klub není. "Není to tak, jak se píše tři roky, že když nepostoupíme do jedné ze skupin, klub se ocitá na úrovni bankrotu, pan Paclík ho prodává a budeme výrazně snižovat smlouvy. To je nesmysl," řekl Šádek.

"Rozpočet je vyrovnaný, není postavený na příjmech z pohárů. Potřebujeme postoupit z hlediska sportovního rozvoje, abychom mohli dál udržovat vysoký standard na Českou republiku," uvedl Šádek.

Na stadionu nyní probíhá rekonstrukce. "Dostavují se obě věže, rekonstruuje se celá tribuna, aby se na konci kalendářního roku dalo říci, že to, co jsme avizovali před čtyřmi lety, že město s klubem a majitelem dodělají stadion, je naplněno. Když jsme trenérovi ukazovali stadion, byl v montérkách, aby se nezašpinil. I když to teď vypadá, že se tady fotbal hrát nedá, věříme, že se to stihne," dodal Šádek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články