Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šimáně: Otázku setrvání trenéra Uhrina jsme vůbec neřešili

Praha - Menšinový vlastník fotbalové Slavie Jiří Šimáně odmítl, že by za jeho pondělní rezignací na post předsedy představenstva klubu stál odlišný názor na setrvání trenéra Dušana Uhrina mladšího ve funkci. To naznačil zástupce většinového majitele klubu čínské společnosti CEFC Jaroslav Tvrdík, který zároveň připustil, že mají s Šimáněm odlišné názory na to, jak dosáhnout návratu Slavie mezi elitu.

Jiří Šimáně
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Šimáně po půl roce ve funkci předsedy představenstva Slavie na svůj post rezignoval a v pondělním prohlášení za důvod označil rozdílné názory na řízení klubu i to, že necítí respekt ke své pozici.

Tvrdík poté přiznal, že jedním ze dvou důvodů je potvrzení Uhrina. Před pár dny totiž uvedl, že kouč je nejbližší rok neodvolatelný. Naznačil tak, že Šimáně měl na trenéra jiný názor.

"Vyzval jsem ho (Tvrdíka), aby zveřejnil dementi. Otázka setrvání trenéra Uhrina, respektive sportovního ředitele Jinocha ve Slavii, se vůbec neřešila," řekl dnes Šimáně Aktuálně.cz a odmítl spekulace některých médií, že jako náhrada za Uhrina už byli vytipovaní trenéři Karel Jarolím či Jaroslav Šilhavý.

Jedním z důvodů jeho rezignace prý byla právě Tvrdíkova komunikace přes Twitter. "Jedním z opravdu velkého množství důvodů, proč jsem z funkce prezidenta Slavie odstoupil, byly právě i tyto příspěvky pana Tvrdíka. Nebylo to poprvé, co na Twitteru publikoval o své vůli něco, co s jinými nekonzultoval," doplnil Šimáně.

Tvrdík připustil, že CEFC a Šimáně mají odlišné názory na budoucnost klubu. "Nikoliv v tom, že to má být klub úspěšný, hrající o nejvyšší příčky české ligy a s ambicí pravidelně se účastnit mezinárodních pohárů. Neshodujeme se bohužel v cestě, jak těchto cílů dosáhnout. CEFC má vyšší ambice při doplnění klubu, nesouhlasila s odprodejem klíčových hráčů a chce dále investovat do provozu klubu a do jeho rozvoje včetně zcelení klubu a stadionu," uvedl Tvrdík.

"Je pak legitimní, jestliže jste majoritním akcionářem a financujete naprostou většinu provozu klubu, že chcete mít také adekvátní možnost uplatnit svůj pohled na zásadní rozhodnutí ve strategii klubu. Chápu pana Šimáně, že za této situace nechtěl nést v pozici minoritního akcionáře odpovědnost za klub v pozici předsedy představenstva," dodal Tvrdík.

Je nám líto, video expirovalo.
Odchod Šimáněho by se na klubu neměl negativně projevit, zní ze Slavie

Navzdory své rezignaci si Šimáně hodlá ponechat čtyřicetiprocentní podíl v klubu. Čínská společnost, kterou v Evropě zastupuje Tvrdík, vlastní šedesát procent akcií. Oba noví majitelé na podzim zachránili slavný klub před možným krachem. Slavia měla velké finanční problémy a čelila insolvenčnímu řízení.

Klub uvedl, že Šimáněho odstoupení z pozice šéfa nijak nemění ambice Slavie, která se chce vrátit do pohárů. Dozorčí rada a představenstvo na pondělním večerním mimořádném zasedání potvrdily, že trenér Uhrin i sportovní úsek mají dál důvěru. Zároveň daly vedení klubu za úkol přípravu mimořádné valné hromady, které by měla posílit rozpočet Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články