Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Damková končí, komisi rozhodčích povede Tulinger

Praha - Dagmar Damková po pěti letech končí ve funkci předsedkyně komise rozhodčích FAČR. Důvodem je její pracovní vytížení v mezinárodních organizacích FIFA a UEFA. Rozhodčí do konce sezony povede současný místopředseda Miroslav Tulinger, Damková v komisi zůstává jako řadový člen.

Damková bude mít nadále na starost sestavování mezinárodních listin rozhodčích a komunikaci s rozhodčími na mezinárodních listinách. V její gesci pro FAČR nadále zůstane zajišťování seminářů FIFA a UEFA a spolupráce při konání pohárových a reprezentačních zápasů.

"Své práci jsem vždy dávala maximum a všem se můžu podívat do očí. Jedna životní etapa končí a nebylo to jednoduché rozhodování. Nicméně život jde dál a já se nyní rozhodla udělat další profesní krok," uvedla Damková, která je členkou komise rozhodčích UEFA.

Konec Damkové v roli šéfky komise už na podzim naznačil místopředseda FAČR Roman Berbr, podle něhož jí problémy se sudími způsobovaly stres. Právě Berbra přitom několik bývalých rozhodčích v čele s Liborem Kovaříkem obvinilo, že přes Damkovou ovlivňuje fungování komise včetně nasazování na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Damková končí ve funkci předsedkyně komise rozhodčích

Damková vedla komisi rozhodčích od podzimu 2011, kdy nahradila odvolaného Luďka Macelu. Předtím jako první žena řídila zápasy první ligy a pískala také vrcholné ženské mezinárodní soutěže.

"Přínos Dagmar Damkové v rámci mezinárodních struktur pro naši asociaci i pro výkonnostní růst špičkových českých rozhodčí je absolutně neocenitelný. Svými schopnostmi ale přerostla Českou republiku a logicky míří do mezinárodních organizací FIFA a UEFA," uvedl předseda FAČR Miroslav Pelta.

Novým předsedou komise se stal pětapadesátiletý bývalý dlouholetý rozhodčí a od roku 2011 místopředseda KR Miroslav Tulinger. Ten podobně jako Damková patří k nejbližším spojencům faktického vládce českého výkonnostního fotbalu Berbra. Tulingerovo jméno figurovalo i v odposleších dvanáct let staré korupční kauzy kolem Ivana Horníka, on sám ale obviněn nebyl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články