Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Slavia chce v předehrávce se Zlínem napravit prohru z Boleslavi

Praha - Poslední třetinu fotbalové ligy otevřou dvě páteční předehrávky. Už odpoledne přivítá osmý Jablonec beznadějně poslední tým tabulky Ostravu a večer změří síly pátá Slavia s desátým Zlínem. Pražané potřebují napravit porážku 1:2 z Mladé Boleslavi, aby se jim nevzdálilo třetí a čtvrté místo. Na lavičce jim bude chybět potrestaný trenér Dušan Uhrin mladší. Přímý přenos utkání Slavia - Zlín sledujte od 20:15 na ČT sport.

Utkání Zlín - Slavia
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Slávisté minule utrpěli první jarní prohru. Na třetí Mladou Boleslav tak ztrácejí pět a na čtvrtý Liberec tři body. "Budu od nás očekávat velké nasazení. Nechceme začít tak jako v Mladé Boleslavi, kde jsme po desáté minutě byli zakřiknutí, nehráli jsme agresivně, nedostupovali jsme soupeře. Budu se snažit, aby si hráči uvědomili, že takto to prostě nejde, abychom hráli tak pasivně," uvedl kouč Uhrin.

Ten bude moci sledovat zápas jen z hlediště, protože dostal od disciplinární komise trest na dvě utkání za vykázání na tribunu v Mladé Boleslavi kvůli hanlivým výrokům vůči rozhodčímu. Uhrin Slavii nepovede ani příští týden v derby na Spartě.

Zlín na jaře jako jediný prohrál všechna čtyři kola a už 315 minut neskóroval, takže se propadl na desáté místo. Na hřišti Slavie se navíc nováčkovi vůbec nedaří, v deseti ligových duelech tam nikdy nebodoval. "Nevydařená série je na mužstvu cítit. Musíme se z proher otřepat a jít dál. Potřebujeme nyní mentální odolnost. Hodně by nám pomohlo, kdybychom získali na Slavii alespoň bod, abychom se měli z čeho odrazit," řekl kouč Zlína Bohumil Páník.

Slavia má problémy především se složením defenzivy. Stále mimo hru je zraněný brankář Berkovec, trest za vyloučení v Boleslavi si odpyká stoper Frydrych a nejistý je start dalšího středního obránce Deliho i dvou pravých beků Mikuly s Bořilem. Do tréninku se naopak vrátil Bílek a stoprocentně fit už je Latka.

Sport
zdroj: ČT4

Jablonec v minulém kole prohrál gólem v poslední minutě na Spartě 1:2 a patrně přišel o poslední reálnou šanci ještě zabojovat o pohárové příčky. Cesta do Evropy pro něj vede spíš přes domácí pohár, ale Severočeši nehodlají ligu jakkoli podcenit. V pátek je čeká poslední Ostrava, která v nejvyšší soutěži prohrála posledních třináct venkovních zápasů a s Jabloncem sedmkrát po sobě nebodovala.

"Baník v zimě skoro až totálně přebudoval mužstvo. Jejich noví hráči nemají co ztratit a uvědomují si, že hrát za Baník je pro ně čest. Nemůžeme nic podcenit, Zlín to udělal a těžce na to doplatil," připomněl jablonecký kouč Zdenko Frťala, že Slezané v 18. kole porazili Zlín 3:0.

To byly ale jediné body Baníku za posledních jedenáct kol. Slezský klub je se sedmi body beznadějně poslední a každým kolem se přibližuje definitivě sestupu. "I když je to na výsledcích strašně málo vidět, děláme stále pokroky. Na hráčích vidím, že mužstvo jde nahoru. Potřebovali bychom zase nějaký zápas vyhrát, aby se více namotivovali," uvedl kouč Vlastimil Petržela, který převzal Ostravu v zimě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články