Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Souček si k narozeninám přál gól, nakonec byly tři. Nejhezčí dárek, říká

Praha - Tomáš Souček si nemohl přát lepší oslavu 21. narozenin. V utkání Slavie proti Baníku si přál vstřelit gól, nakonec z toho ale byl hattrick a sešívaní díky tomu zvítězili 3:1. Jeho výkon patřičně ohodnotil trenér Dušan Uhrin, který podle svých slov již dlouho neviděl takový individuální výkon.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Říkal jsem si, že bych si k narozeninám mohl dát jeden gól. Byly tři, takže po fotbalové stránce nejhezčí dárek. Je to krásný pocit a určitě jeden z mých nejlepších zápasů v životě," řekl Souček.

Jednadvacetiletý středopolař si dnes připsal více gólů než v předchozích sedmnácti ligových startech, v nichž se prosadil dvakrát. "Prostě to tak vyšlo, fotbal je nevyzpytatelný. Měl jsem hodně štěstí. Trenér nám pořád říká, ať střílíme i z větší dálky, takže jsem to zkusil. Dvakrát to vyšlo, třetí už byl docela zblízka," podotkl Souček.

Nejprve v 32. minutě vyrovnal na 1:1, za pět minut otočil stav a v 65. minutě se prosadil potřetí. Při prvních dvou střelách mu pomohla teč protihráče, u úvodního gólu i chyba ostravského brankáře Vojtěcha Šroma. "U prvního gólu jsem si říkal, že je to špatná střela, naštěstí to tam zapadlo, takže jsem se radoval. A druhý gól? To jsem trefil ruku, bylo to tečované, taky paráda," pochvaloval si Souček.

Šromovi už tolik do smíchu nebylo. "Čekal jsem, že střela půjde nahoru. Filip Kaša to trochu tečoval, podjelo mi to pod rukou, ale vypadalo to hrozně. Bylo mi hrozně. Dneska to jde na mou hlavu, vše jsem udělal opačně, než jsem měl," litoval Šrom, který v posledních 14 dnech marodil.

Hattrick Souček zkompletoval stylově povedenou sólovou akcí, kterou začal za vápnem. "Třetí gól si myslím, že jsem dal už i já. Chtěl jsem zakončit, říkal jsem si, že gólman by mohl jít dolů, zkusil jsem ho lobnout a vyšlo to. Třetí gól byl nejhezčí. Ale je jedno, kdo ten gól dá. Jsem rád, že jsem to teď byl já, příště to bude někdo jiný," podotkl.

Za hattrick k narozeninám se odmění večeří. "Ale nebudu nějak zvlášť oslavovat. Nějaký oběd do šatny nebo něco do kasy mě to bude stát, ale za tohle rád zaplatím," dodal s úsměvem Souček.

Ve své první ligové sezoně se trefil jako defenzivní záložník už pětkrát a po Milanu Škodovi dal za Slavii v ročníku nejvíce branek. "Máme tady útočníky, kteří dali víc gólů v jiných mužstvech. Můžu si dělat srandu, že jsem teď druhý nejlepší střelec, ale neberu to nějak zvlášť."

Velkou pochvalu si vysloužil od kouče Uhrina. "Byl nejlepší na hřišti, i kdyby nedal ty góly. Snad mu dají v novinách konečně desítku. Byl opravdu výborný. Dlouho jsem neviděl hráče v naší lize hrát takhle dobře," řekl kouč.

"Samozřejmě jsem nečekal, že bude hrát takhle. Neměl být na začátku sezony v základní sestavě, ale po posledním přátelském zápase jsem se pevně rozhodl, že ho na tu pozici potřebuji. Každou situaci se snaží řešit fotbalově, nekazí, a i když nevypadá, je dost rychlý. Když bude takhle dál pracovat, asi ho tady dlouho neudržíme. Ale nechci, aby se zase o něm moc psalo, aby nezpychnul," dodal Uhrin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články