Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Řezníček: V Jablonci bude zima, radši jsem si nechal dát čtvrtou žlutou

Brno - Jakub Řezníček po vlažném startu do sezony potvrzuje v brněnském dresu roli střelce. V utkání s Olomoucí vstřelil už svou devátou branku z posledních dvanácti duelů a pomohl Zbrojovce k výhře 2:0. Ani ho nemrzelo, že v zápase dostal čtvrtou žlutou kartu a svému týmu bude chybět v příštím kole v Jablonci.

Jakub Řezníček v objetí spoluhráčů
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Tři karty jsem už dlouho držel. V Jablonci na nás čeká těžké utkání. Pro mě je důležitější hrát doma v dalším kole se Zlínem, než v Jablonci dostat zbytečně žlutou kartu a pak zápas prosedět doma. Bylo to z taktických důvodů. No, chtěl jsem to," připustil se šibalským úsměvem Řezníček. Trenér Brňanů Václav Kotal bral Řezníčkovo zdůvodnění s humorem. "Vysvětlil mi, že je v Jablonci zima a raději bude hrát doma se Zlínem. Nezlobím se na něj," odtušil trenér.

Řezníček mohl v závěru duelu s Olomoucí ještě přidat svůj desátý gól v sezoně. Slibnou situaci, kdy se sám ocitl před brankářem Milošem Buchtou, ale prováhal. "Jsem dřevák. Měl jsem ji hned uklidit placírkou k tyči. Místo toho jsem si to zastavil a chtěl to dát profesorsky. Brankář dobře vyběhl a líznul míč a vytlačil jej vedle tyče," popsal situaci brněnský útočník.

Lépe dopadlo jeho zaseknutí na konci prvního poločasu, kdy otevřel skóre utkání. "Také jsem si míč zasekl. Myslel jsem, že obránce proběhne. Jenže to ustál a já jsem si situaci trošku zkomplikoval. Naštěstí mi balon neulétl daleko a propálil jsem to," ohlédl se Řezníček za gólovou střelou.

Zbrojovka svým výkonem potvrdila, že je v domácím prostředí nesmírně silným protivníkem. Z posledních čtyř zápasů v Brně zdolala Plzeň, Liberec i Olomouc a remizovala s Mladou Boleslaví. "Škoda, že tak jako doma nehrajeme venku. Podali jsme dobrý výkon, solidně kombinovali dobře. Měli nebezpečné akce po stranách," hodnotil Řezníček utkání.

K tomu pochválil i obránce, kteří Olomouc nepustili do žádné vážnější šance a ubránili i nebezpečného Mahmutoviče. "Vítězství nám hodně pomůže. V Jablonci můžeme překvapit. Hlavně je potřeba vyhrát domácí zápasy a pak případně lehčí venku," nastínil Řezníček nejbližší plány.

Důležitý z pohledu brněnského kanonýra je také jeho zdravotní stav. Kvůli poraněnému kotníku vynechal část zimní přípravy. "Jsem na tom asi dobře. I když trenér řekne, že ne. Dnes jsem si v závěru zápasu už ulevil. Ztráceli jsme míče, které jsme nedokázali podržet. Tak jsem chvílemi na hrotu útoku stál. A trochu si odpočinul," uvedl Řezníček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články