Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň je znovu v čele, Sparta vyhrála ve Zlíně, uspěla i Slavia

Praha - Úvodní zápasy jarní části první fotbalové ligy patřily favoritům. Hráči Plzně zvítězili v utkání 17. kola na Slovácku 2:1 a vrátili se na první místo tabulky o tři body před Spartu. Ta vyhrála ve Zlíně 2:1 a je druhá. Tři body slaví i posílená Slavia, která doma před 12 tisíci fanoušky přehrála Brno 2:0. Shodný výsledek při domácím vítězství uhráli také hráči Jablonce a Teplic.

Hráči Plzně se radují z vítězství
zdroj: ČTK

Obhájce titulu Plzeň rozhodl o své výhře na startu jara už v úvodní půlhodině dvěma brankami Daniela Koláře, který se proti bývalému klubu nejprve prosadil hlavou a pak proměnil penaltu. Slovácko v 58. minutě snížilo brankou Milana Kerbra z pokutového kopu, ale Viktoria taktickou hrou vítězství ubránila.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlín favorizované Spartě vzdoroval celý úvodní poločas, kdy v jeho závěru vstřelil vedoucí branku Tomáš Hájek. Sparta však v poločase udělala změny, stáhla zraněného Lafatu a zlepšeným výkonem otočila výsledek po hodině hry, kdy v rozmezí dvou minut skórovali Jakub Brabec a Josef Šural. Obě branky padly po standardních situacích Bořka Dočkala.

Jasnější záležitostí byl duel na Slavii, kde domácí rozhodli proti Brnu už v prvním poločase. A stejně jako Sparta ze standardních situací. Nejprve míč po centru propadl k Murisi Mešanovičovi, který vstřelil už devátý gól v sezoně, pojistku pak přidal Jiří Bílek. Červenobílí porazili Zbrojovku v nejvyšší soutěži poprvé po pěti zápasech a o skóre se posunuli před Liberec na čtvrté místo tabulky, které znamená účast v Evropské lize.

Utkání Slavia - Brno
zdroj: ČT4 autor: Roman Vondrouš
Sport
zdroj: ČT4

Fotbalisté Jablonce v premiéře trenéra Zdenka Frťaly udolali 2:0 Jihlavu. Na lavičce Vysočiny naopak nevyšel debut jinému slovenskému kouči Michalu Hippovi, jehož tým dohrával bez vyloučených Vladimíra Kukola a Jiřího Krejčího. O výhře Severočechů rozhodli ve druhé půli Luděk Pernica a Stanislav Tecl z penalty.

První výhru od října slaví Teplice, které zdolaly Příbram 2:0. Pomohla jim k tomu hlavně výrazná převaha v úvodních 20 minutách, kterou přeměnili v góly Jakub Hora a Admir Ljevakovič. Příbram sice pak výkon zlepšila, ale několik šancí jí pochytal brankář Martin Chudý.

Sport
zdroj: ČT4

Důležitý záchranářský souboj mezi Olomoucí a Bohemians Praha 1905 skončil remízou 2:2. Pražané po první půli vedli brankou Patrika Schicka. Domácí zkraje druhé půle skóre otočili po trefách Michala Ordoše a Aidina Mahmutoviče, Bohemians však dokázali vyrovnat zásluhou Acosty. Olomouci ale i bod stačil, aby se dostala z pásma sestupu na úkor Jihlavy.

Fotbalisté Mladé Boleslavi doma porazili poslední Ostravu 3:0 a na třetím místě tabulky získali před pronásledovateli tříbodový náskok. Zasloužil se o to hlavně Milan Baroš, který se proti svému bývalému klubu prosadil hned dvakrát. Třetí gól dal Aleš Čermák. Baník prohrál venku v lize podvanácté za sebou.

Fotbalisté pražské Dukly zahájili jarní část první ligy domácí výhrou 2:0 nad Libercem. Předehrávku 17. kola na konci úvodního poločasu gólově otevřel Tomáš Berger, po změně stran si vstřelil vlastní gól Ondřej Karafiát. Pražané se Slovanem neprohráli v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články