Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slavia v úvodu jara zdolala Brno a poskočila na čtvrté místo

Praha - Fotbalisté Slavie vstoupili do jara výhrou 2:0 nad Brnem. Vršovický celek rozhodl o svém vítězství v duelu 17. ligového kola už v první půli, kdy se trefili nová posila Bosňan Muris Mešanovič a Jiří Bílek. Červenobílí porazili Zbrojovku v nejvyšší soutěži poprvé po pěti zápasech a o skóre se posunuli před Liberec na čtvrté místo tabulky, které znamená účast v Evropské lize.

Utkání Slavia - Brno
zdroj: ČT4 autor: Roman Vondrouš

"Vstup do té půlsezony je vždy strašně důležitý, takže jsem rád, že jsme vyhráli. Brno hrálo poctivou defenzivu a nám se je podařilo zdolat až ze standardek. Nechci to zase ale nějak přeceňovat. Máme tři body, které byly povinností. Kol je hodně a už myslím na zápas v Jihlavě," řekl trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Na jarní premiéru posíleného slávistického týmu dorazilo do Edenu dvanáct tisíc diváků. Ti viděli v základní sestavě domácích čtyři z osmi nových tváří - obránce Bořila, záložníka Hušbauera a duo útočníků Mešanoviče s Železníkem, kteří zastoupili zraněného kanonýra Škodu. Jen na lavičce zůstal kapitán Latka a místo něj na stoperu hrál s páskou Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Uhrin: Góly ze standardek jsme si schovali až na Brno

Slávisté měli od začátku územní převahu a po čtvrthodině otevřeli skóre. Po Jablonského centru z přímého kopu šel do souboje s brněnským gólmanem stoper Deli a odražený balon pohotově poslal do sítě Mešanovič. Bosenský kanonýr skóroval hned v prvním soutěžním duelu za Slavii a připsal si devátou branku v ligové sezoně. "Přál jsem si, abych dal gól, proto jsem sem přišel. Bylo to příjemné, rychlý gól v prvním zápase mi pomohl, pak jsem se uvolnil," řekl Mešanovič.

Zahanbit se nechtěla nechat ani druhá útočná posila červenobílých Železník, kterého nejprve vychytal Melichárek a poté pálil nad. Tři minuty před pauzou už domácí navýšili vedení. Po rohovém kopu vyhrál hlavičku Souček a Bílek hlavou protlačil balon za čáru. "Jsem za gól rád. Ale těch kapitánů je tady víc, chyběl Laty, Škoďák. Tohle byl jen záskok," uvedl Bílek.

Po změně stran dostali Pražané balon do sítě potřetí, ale Železník tečoval Součkovu střelu v těsném ofsajdu. Až v 52. minutě poprvé výrazně zahrozilo Brno. Zavadil z přímého kopu z velkého úhlu mířil přímo do branky a domácí gólman Berkovec jeho pokus s námahou vyrazil. Na druhé straně nebezpečně pálil Zmrhal.

Slávisté dobrým výkonem potvrzovali vydařenou přípravu, v níž vyhráli devět z deseti duelů. Další gólovou šanci měl Mešanovič, ale střela mu nesedla a jen trefil Melichárka. V 73. minutě hostující Jovanovič po rohu protlačil míč do sítě, jenže sudí Kocourek jeho trefu k překvapení Zbrojovky neuznal kvůli faulu. V závěru už domácí tři body v klidu uhlídali.

"Borec chtěl odkopnout balon, já jsem tam dal hlavu, on mě do ní trefil a šlo to do brány. Byl jsem překvapený, že to není gól. Rozhodčí říkal, že to byl faul. Moc se mi nezdálo, že to byl faul. Ale musím se na to podívat, nechci to moc hodnotit," uvedl Jovanovič.

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 2:0 (2:0)

Branky: 15. Mešanovič, 42. Bílek. Rozhodčí: Kocourek - Peřina, Vlasjuk. ŽK: Michal Škoda (Brno). Diváci: 12 067.

Slavia: Berkovec - Bořil, Bílek, Deli, Jablonský - Souček - Vukadinovič (86. Štohanzl), Hušbauer, Zmrhal - Železník (88. Barák), Mešanovič (90. Mikula). Trenér: Uhrin ml.

Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, Jovanovič, Keresteš - Brigant (78. Vávra), Malík, Chrien (81. Lacko), Michal Škoda (62. Pašek) - Zavadil - Řezníček. Trenér: Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články