Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec chce i přes odchod Pavelky a Šurala udržet pohárové pozice

Liberec - I přes odchody opor týmu Josefa Šurala a Davida Pavelky chtějí liberečtí fotbalisté udržet na jaře alespoň čtvrté místo, které by zajistilo předkolo Evropské ligy. Slovan chce ale hlavně pokračovat v dobrých výkonech z podzimu a navázat na dobrou práci trenéra Jindřicha Trpišovského.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Oproti původnímu plánu bylo těch odchodů víc a trochu to představy nabouralo. Zaplaťpánbůh máme aspoň stejné trenéry. Zejména odchod Davida Pavelky, který nebyl vůbec v plánu, nám hodně naboural herní koncept. Je to pro mě trochu tombola, otazník, co na jaře budeme předvádět," řekl sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.

Liberec opustili také Dzon Delarge, Milan Kerbr, brankář Lukáš Hroššo, Douglas Djika, Daniel Soungole, Jan Mudra, Jiří Pimpara a Korejec Won Čche-pong. Naopak přišli Sergej Ljulka, Ondřej Karafiát, Egon Vůch, Radim Breite a brzy má být hotovo angažování Matěje Pulkraba. Stále uzavřeno ještě není ani prodloužení hostování Ondřeje Švejdíka a Herolinda Shaly ze Sparty.

"Neumím ohodnotit, kam vlastně můžeme sahat, protože těch změn v součtu i s létem je extrémní množství. Přejeme si, aby si to sedlo jako v létě, ale asi to nemusí být nutně pravidlo," uvedl Nezmar. "Byli bychom zbabělci, kdybychom si nedávali vysoké cíle. Takže bychom byli rádi, kdyby se nám podařilo aspoň uhájit tu příčku, kterou máme, když ne se vyšplhat výš. Jak moc je to realistické, teď neumím říct," dodal.

Odchodem Pavelky Liberec ztratil hráče, který se staral o první rozehrávku. Kapitánskou pásku po něm převzal odchovanec stoper Lukáš Pokorný. "Ztráta Davida a Pepy, dvou nadprůměrných hráčů v lize, je nepříjemná, ale naším úkolem je prostě už nebrečet a nahradit to. Je to realita a pro nás všechny určitá výzva," řekl Trpišovský.

"Davidovu vůdcovskou roli musí převzít Lukáš, jeho roli na hřišti si budeme muset hodně rozdělit. V tuhle chvíli má k tomu postu nejblíž asi Ondra Karafiát. Na pozici Pepy může hrát Egon Vůch, Jefremov, Bartl. Pokud bude mít Egon hlavu správně nastavenou, může nám hodně pomoct," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec chce i přes odchody opor udržet pohárové pozice

I přes ztráty opor chce kouč s Libercem pokračovat v dobrých výkonech, které pod ním Severočeši po jeho letním příchodu na podzim předváděli. "Mám tři cíle. Zaprvé abychom neustoupili z té cesty, kterou jsme začali v létě, abychom si přes ty odchody zachovali herní tvář. Zadruhé abychom jako mužstvo vystupovali pořád stejně jako na podzim, se stejnou pokorou, abychom byli poctivé a nepříjemné mužstvo. A třetí cíl je vyhrát v prvním jarním kole na Dukle," uvedl Trpišovský.

Jeho celek v zimní přípravě odehrál osm duelů s bilancí tří výher, čtyř remíz a jediné porážky v generálce v Turecku s Vardarem Skopje. "Jsem rád, že byl teď větší prostor pracovat s mužstvem, protože léto bylo hodně hektické. Hlavní klad je zdravotní stav, je vidět, že kádr je víc odolný. Cítím, že jsme se trošku posunuli v oblasti kondiční složky," řekl kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články