Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hvězdnou přípravu Sparty s Dortmundem odvysílá živě ČT sport

Praha/Essen – Weidenfeller, Reus, Aubameyang, Hummels, Gündogan. Borussia Dortmund má rozhodně z čeho vybírat. To, že se se slavným německým velkoklubem utkají v rámci zimní přípravy fotbalisté Sparty, je už nějakou dobu známo. Novinkou ovšem je, že duel z německého Essenu odvysílá 19. ledna v přímém přenosu od 19:05 ČT sport i náš web.

Hráči Borussie slaví vítězství nad Bayernem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Měli bychom si cenit především toho, že si nás Dortmund vybral jako soupeře pro generálku. Pro nás to bude velký test a bude to fofr," uvedl záložník Lukáš Vácha.

Do Essenu se mohou fanoušci pražského klubu vypravit i po vlastní ose. Na tamním stadionu budou mít svůj sektor G3. Vstupenky v ceně od 8 do 10 eur lze koupit přímo na místě nebo přes on-line prodej.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se v zimní přípravě utká s Borussií Dortmund

Finalista Ligy mistrů 2013 Dortmund už na Spartu v minulosti dvakrát narazil - v sezoně 1997/98 nad ní v základní skupině LM vyhrál 4:1 a 3:0. Borussia je v bundesligové tabulce po podzimu na druhém místě a stejně jako Sparta postoupila do vyřazovací části Evropské ligy.

V tabulce skupiny C se Dortmund umístil na druhé pozici za Krasnodarem, který bude soupeřem Sparty v 1. vyřazovacím kole EL. Borussia Krasnodar doma porazila 2:1, v Rusku zvítězil Krasnodar 1:0.

Borussia má na svém kontě celkem osm ligových titulů, poslední získala v roce 2012, a také triumf v Lize mistrů (1996/1997).

Sparta se v zimní přípravě kromě Borussie utká ještě s Ústím nad Labem, Vlašimí a slovenským Trenčnínem, v generálce na jaro pak se Žilinou. 13. února Spartu čeká první ligový duel v tomto roce, a to se Zlínem. O pět dní později se utká doma se zmiňovaným Krasnodarem v rámci play-off Evropské ligy, odveta bude následovat o týden později.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články