Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeňský Kopic se těší do Jablonce, Spartu otestuje Zbrojovka

Praha – Poprvé od svého letního přestupu do Plzně bude záložník Jan Kopic čelit svým bývalým spoluhráčům z Jablonce. Ačkoliv podle předsezonních odhadů mělo jít o střetnutí dvou kandidátů na titul, Jablonci se na rozdíl od Viktorky nedaří očekávání naplnit. I přesto ale půjde pro Kopice o velmi prestižní duel. Palce budou Severočechům držet hráči druhé Sparty, která se dnes postaví brněnské Zbrojovce. Přímý přenos Sparta Praha – Zbrojovka Brno můžete sledovat na ČT sport od 19:00, z utkání Jablonec – Plzeň, které začíná v 17:15, vám přinese náš web on-line reportáž.

Sport
zdroj: ČT4

"Těším se hodně. Hned jak se rozlosovala soutěž, tak jsem se koukal, kdy budeme hrát v Jablonci," řekl Kopic, který do Plzně přišel v létě po čtyřletém působení v severočeském celku. "Jen škoda, že to vyšlo zrovna na prosinec, kdy už bude velká zima. Lepší by to bylo za teplejšího počasí. Ale těším se hodně. Navíc na zimu už jsme si zvykli, teď byla velká i v Bělorusku," připomněl čtvrteční prohru 0:1 s Dinamem Minsk.

Plzeň navíc po porážce s Minskem přišla o šanci na postup ze základní skupiny Evropské ligy, v domácí soutěži se jí ale daří. Vyhrála třikrát za sebou a na druhou Spartu má náskok tří bodů. Obhájce titulu chce dobrou ligovou formu potvrdit i v Jablonci, který navzdory vysokým předsezonním ambicím ztrácí ze sedmého místa dvanáct bodů.

Viktorii se navíc proti soupeři daří, v lize s ním neprohrála dvanáctkrát za sebou. "V Jablonci jsou ale vždy náročná utkání, je to ambiciózní klub. Teď prolomil čekání na domácí vítězství, ale s bodovým ziskem asi nejsou spokojeni. Budou mít motivaci se trošku dotáhnout k mužstvům bojujícím o pohárové příčky. Mají opravdu dobrý kádr, ale věřím, že navážeme na poslední vydařené ligové zápasy. Jedeme se pokusit tam vyhrát," řekl plzeňský kouč Karel Krejčí, který v minulosti krátce trénoval s jabloneckým protějškem Jaroslavem Šilhavým.

Severočeši teprve v minulém domácím utkání s Olomoucí prolomili čekání na první ligovou výhru před svými diváky v této sezoně. Zatím doplácejí hlavně na množství remíz, uhráli jich už osm, což je nejvíce z ligy. "Potřebovali bychom naplno bodovat, byť přijede lídr tabulky a asi i aktuálně nejsilnější tým ligy. Jen maximální výkon nám dává šanci pomýšlet na vítězství," řekl asistent jabloneckého trenéra Jiří Chytrý.

Na obou stranách je krom Kopice i několik hráčů, kteří působili v soupeřově dresu. Za Plzeň hrávali domácí Tecl, Wágner a Pospíšil, za Jablonec zase Kovařík, Hejda, Petržela a zraněný Vaněk.

Sport
zdroj: ČT4

Sparťané: Čeká nás jiné Brno než loni  

Sparta zatím jako jediná z českých celků postoupila ve čtvrtek do play-off Evropské ligy, ale v domácí soutěži se jí poslední týdny nedařilo. Prohrála dvě z minulých tří kol, v Plzni a Liberci, a proti šestému Brnu potřebuje bodovat naplno. Doma Zbrojovku porazila šestkrát po sobě se skóre 19:0.

"Čeká nás jiné Brno než v minulé sezoně, ale doufám, že naše úspěšná domácí série proti Zbrojovce bude pokračovat. Nesmíme se nechat unést postupem do play-off Evropské ligy, protože po zaváhání v minulém kole si nesmíme dovolit další ztrátu a potřebujeme oba zbývající ligové zápasy vyhrát," prohlásil trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

"Oproti minulým sezonám jsme v závěru podzimu relativně v klidu, ale chceme na půdě horkého favorita uspět. Sparta doma ještě neztratila ani bod a také vnímám špatnou střeleckou bilanci na Letné. Snad se nám ji podaří ukončit," řekl kouč Václav Kotal, který dříve působil na Letné.

Liberec hodlá prolomit nepříznivou sérii z hřišť soupeřů

Liberec ve čtvrtek prohrál v portugalské Braze 1:2 a k postupu v Evropské lize bude potřebovat 10. prosince porazit Marseille. Nyní však musí myslet na domácí soutěž, v níž sice minule zdolal Spartu, ale venku už čtyřikrát za sebou nezvítězil. Prolomit tuto bilanci chce na půdě nováčka Zlína, kde ho ve čtvrtek čeká ještě odveta domácího poháru.

"Musíme se přeorientovat zpátky do Česka. Mám přání, abychom ve stejném nasazení jako v pohárech dokázali odehrát i ligová utkání. Někdy jako třeba v Brně i jinde to není," uvedl trenér Slovanu Jindřich Trpišovský. "O kvalitách Liberce nejlépe mluví výsledky v Evropské lize. Nám se podařilo dvěma vítězstvími ukončit nevydařenou sérii šesti zápasů, tým se dostal do herní pohody. Čekám oboustranně krásný fotbal," doplnil zlínský kouč Bohumil Páník. 

(https://cz.pinterest.com/pin/create/extension/)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články