Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta bude hájit pozici lídra, Jablonec se pokusí prolomit domácí smůlu

Praha - Fotbalisté Sparty budou v pražském derby s předposledními Bohemians 1905 hájit vedení v tabulce. Mistrovská Plzeň, která je před 11. kolem v tabulce jen o skóre druhá, se v neděli představí v Brně. Třetí Liberec bude chtít vylepšit bilanci na hřišti čtrnácté Jihlavy, kde naposledy v květnu prohrál jasně 0:4. Fotbalisté Jablonce v letošní sezoně ještě nevyhráli na domácí půdě. Smůlu se pokusí prolomit v sobotu v utkání s pražskou Duklou. Přímý přenos utkání Jablonec – Dukla sledujte od 19:30 na ČT sport.

Ilustrační foto

Sparta je jasným favoritem domácího souboje s Bohemians, protože vršovického soupeře porazila v devíti z posledních deseti ligových duelů a neprohrála s ním 14 let. Minulá dvě kola Letenští nad Slováckem a v Příbrami vyhráli shodně 4:0, jejich formu podtrhla i cenná čtvrteční remíza 2:2 se Schalke ve skupině Evropské ligy.

"Přímo se nabízí paralela s Libercem, který byl při utkání s Bohemkou taky po pohárovém zápase. Bohemka na něj spustila vysunutý presink a Liberci to dělalo 30 minut problémy, než si pomohl ze standardky. Promítneme si ten zápas a vyvodíme z toho nějaké závěry, aby se nám to nestalo," řekl asistent Sparty Stanislav Hejkal. "Klokani" naopak jako jediní ještě v nejvyšší soutěži nezvítězili a ztrácejí tři body na nesestupové pozice.

Viktorka se z Vídně přesunula rovnou do Brna

Plzeň si v Brně bude chtít spravit chuť po čtvrteční prohře 2:3 s Rapidem Vídeň, která zkomplikovala její šance na postup ze skupiny EL. Z logistických důvodů se Západočeši z Vídně přesunou rovnou do moravské metropole.

"Tím, že hrajeme v Brně, tak je dobré si udělat minisoustředění, protože jinak bychom se v pátek vrátili domů a v sobotu bychom se zas přes D1 vydali do Brna," vysvětlil plzeňský trenér Karel Krejčí. "Čekají nás nyní těžké zápasy, a pokud bychom v nich nechávali prostor soupeři, jako se to stalo s Rapidem, měli bychom problém. Zase se ale ukázalo, že umíme dávat góly, jen nesmíme dostávat laciné branky," přidal kouč, pod nímž Viktoria vyhrála všech šest ligových utkání.

Rovněž v neděli jede třetí Liberec na hřiště čtrnácté Jihlavy, kde naposledy v květnu prohrál jasně 0:4. Slovan cítí zklamání po zápase Evropské ligy s Groningenem, v němž přišel v nastavení o výhru a musel se spokojit s výsledkem 1:1. "Jediný lék na to, co se stalo, je prostě v neděli vyhrát v Jihlavě a vrátit se zpátky tam, kde chceme být. To je nejdůležitější, co můžeme udělat. Utkání s Groningenem stopy zanechá, takže musíme ukázat velkou kvalitu ve hře, abychom drželi balon a soupeř běhal," nabádal kouč Slovanu Jindřich Trpišovský.

Jablonec bude bojovat o první vítězství na domácí půdě

Osmý Jablonec bude o první domácí vítězství v sezoně usilovat v sobotu večer proti jedenácté Dukle. Severočechy může povzbudit, že v posledním ligovém utkání na vlastním stadionu před rokem deklasovali pražský tým 6:0. "Čeká nás těžké utkání a já věřím, že ho odehrajeme se stejným nasazením a intenzitou jako se Slavií (0:0), jen chceme být tentokrát efektivní v koncovce a konečně doma vyhrát," řekl jablonecký asistent Jiří Chytrý. Utkání Jablonce s Duklou můžete sledovat na ČT sport.

V sobotu jsou na programu ještě další tři zápasy 11. kola. Čtvrtá Mladá Boleslav hostí šesté Slovácko, které doma porazila v posledních čtyřech ligových duelech bez inkasované branky. Devátý nováček Zlín přivítá sedmé Teplice a poslední Ostrava se v souboji nejhorších obran soutěže utká ve Vítkovicích s dvanáctou Příbramí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články