Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvougólový Řezníček: Obnovil jsem své předzápasové rituály

Brno - Až v sedmém kole ukončila posila Zbrojovky Jakub Řezníček čekání na gól v nové sezoně. A útočník vstřelil v zápase se Slováckem hned dvě branky, které ukončily dvě nelichotivé série brněnských fotbalistů. Tři ligové zápasy v řadě totiž Zbrojovka nevyhrála, navíc v pěti předcházejících vzájemných duelech Slovácko neporazila. 

Jakub Řezníček v dresu Brna
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Sedmadvacetiletý Řezníček přiznal, že před utkáním změnil svoje předzápasové rituály. "Střídavě jsem je dělal, v Brně na to ale nebyl zatím čas. Dnes jsem se k tomu vrátil. Ale nebudu nic ani naznačovat. Nechám si to pro sebe," usmíval se tajuplně Řezníček, který konečně naplnil představu trenéra Kotala i fanoušků o své pověsti střelce.

Na ligový gól čekal šestnáct zápasů. Naposledy skóroval loni začátkem listopadu v dresu Příbrami proti Teplicím a přispěl k remíze 1:1. Svůj dnešní první gól do sítě Slovácka jen s obtížemi popisoval. "Bylo to strašně rychlé. Neuvědomuji si ani, jak se to ke mně odrazilo. Ale stál jsem na správném místě. A to je někdy potřeba, stejně jako štěstí. Uklidil jsem míč do sítě placírkou. Bylo to jednoduché, protože branka byla přede mnou prázdná," popsal Řezníček svou trefu.

Druhý gól byl podle jeho slov poněkud jiný. "Nejsem moc technický hráč. Zamířil jsem na zadní tyč a prošlo to tam. I když mi po zápase brankář Heča řekl, že počítal s tím, kam zamířím," dodal Řezníček, který ocenil hlavně výkon obránců.

"Uhlídali Doška, k ničemu jej nepustili. Začátek zápasu byl trošku nervózní. Ale popasovali jsme se s tím. Po patnácti minutách jsme se zvedli, srovnali krok. Slovácko jsme nepustili do žádné vážnější šance. Vyhrát 2:0 stačí. Snad jsme si nechali nějaké góly také na další zápasy," věří Řezníček, který dal v lize 36 gólů a dvě branky zaznamenal už v šesti zápasech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články