Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Řádění fanoušků Baníku stále nepotrestáno, Zlín bude po příznivcích vymáhat škodu

Zlín - Za řádění ostravských chuligánů během zápasu ve Zlíně zatím policie nikoho neobvinila. Třináct výtržníků ve věku od 18 do 35 let propustila na svobodu. Zlínský fotbalový klub ale bude škodu vymáhat na pachatelích výtržností.

Je nám líto, video expirovalo.
Za výtržnosti fanoušků Baníku ve Zlíně ještě nebyl nikdo potrestán

Po sobotní vřavě byl v pondělí na stadionu už jen agent pojišťovny, a to kvůli škodě za sto tisíc korun, kterou způsobilo třicet vykopnutých sedaček a poničený plot. Policie zatím nikoho neobvinila, při identifikaci výtržníků jí pomáhá nový kamerový systém přímo na stadionu.

"Díky těm kamerám můžeme vidět perfektně obličeje, vidět detaily," sdělil ČT mluvčí zlínského klubu Zdeněk Dvořák. "Některé z nich už z podobných zápasů dobře známe. Většina z nich popřela, že by se dopustila násilného jednání," prohlásila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zlín při rizikovém utkání postupoval podle bezpečnostního manuálu fotbalové asociace. Když na výtržníky nestačili pořadatelé, nastoupila policejní zásahová jednotka. Ta byla připravena v areálu stadionu. Klub také Baníku vyšel vstříc - místo povinných 300 lístků fanouškům nabídl rovnou tisíc vstupenek a k nim celou severní tribunu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články