Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Sever proti jihu v bitvě o Moravu. Baník i Sigma chtějí konečně vyhrát

Praha - Zatímco týmy z jižní Moravy jsou po třech kolech v tabulce nečekaně vysoko v tabulce, kluby ze severu se trápí na chvostu a ještě ani jednou nevyhrály. Baník a Sigma si bilanci budou chtít napravit ve vzájemných duelech s Brnem a Zlínem. Prahu také čeká jedno malé derby, Dukla bude hostit Bohemians.

Nováček z Olomouce přivítá Brno v duelu, ve kterém potřebuje Sigma uspět, aby se odpoutala od spodku tabulky. "Žádnou nervozitu ale necítíme. Uhráli jsme dva body venku. Když to trochu zlehčím, v tabulce pravdy jsme minus jeden bod a Plzeň minus dva, takže není důvod ke zvýšené nervozitě," prohlásil kouč Sigmy Leoš Kalvoda.

Přesto má olomoucký trenér ze síly Zbrojovky znatelný respekt. "Brno se nakoplo dvěma výhrami, je to dobře organizované mužstvo a tím, že má šest bodů, je to utkání pro něj trochu lehčí než pro nás, kteří jsme doma a musíme," tvrdí Kalvoda.

Brno vyhrálo oba své domácí zápasy, ale ve venkovním prostředí ještě nebodovalo, když v druhém zápase sezony podlehlo na hřišti Mladé Boleslavi. Nemám důvod měnit naši úspěšnou sestavu z vítězného utkání se Slavií. Jen doufám a věřím, že náš herní projev na soupeřově hřišti bude lepší než v posledním vystoupení v Mladé Boleslavi. Právě venkovní zápasy jsou dobrou prověrkou našich obranných i útočných schopností," myslí si trenér Brna Kotal.

Druhý z nováčků Zlín hostí Baník Ostrava, který je s jediným bodem poslední a také by potřeboval zabrat. Zlínský tenér Páník však na výsledky nehledí a varuje před sílou svého soupeře.

"Rozhodně se nedíváme na to, kolik bodů máme my a kolik náš soupeř. V každém z dosavadních tří ligových kol vstřelil Baník první branku, na Spartě i v Brně ztratil body až v posledních deseti minutách. To je pro nás varování, čeká nás těžký zápas se soupeřem, který má nebezpečné a rychlé protiútoky," upozorňuje Páník.

Zatímco v utkáních proti Spartě a Mladé Boleslavi Ostrava čelila favoritům, nyní ji čeká kvalitativně srovnatelný soupeř. "Počítám s tím, že teď to bude úplně jiné utkání, než jsme hráli s Boleslaví nebo na Spartě. Ve Zlíně to pro nás bude hodně náročné v tom smyslu, že jde o tým dobře organizovaný, disciplinovaný a zaměřený na osobní souboje a standardní situace," myslí si trenér Baníku Korytář.

V pražském derby by mírným favoritem měla být Dukla, té se však proti Bohemians dlouhodobě nedaří, navíc Klokani už v lize šest venkovních zápasů v řadě neprohráli. "Je to derby a o něm se většinou říká, že nemá favorita. Nám se v poslední době s Bohemkou nedařilo. Její agresivní a soubojový styl hry nám vždycky dělá trochu problém," řekl trenér Dukly Luboš Kozel. "Doufám, že potvrdíme, že jsme na domácím hřišti silní. A i když bude těžké dobývat Bohemku, věřím, že se nám podaří bodovat jako s Plzní."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články