Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pelta: Do Jablonce chci ještě Pavlenku a Karavajeva

Praha - Výměnou reprezentanta Jana Kopice do Plzně za dvojici útočníků Tomáš Wágner, Stanislav Tecl posilování fotbalového Jablonce nekončí. Klub by rád přivedl ještě brankáře Jiřího Pavlenku z Ostravy, záložníka Michala Trávníka ze Slovácka a obránce Vjačeslava Karavajeva z CSKA Moskva, který v minulé sezoně hostoval v Dukle.

"Dělal jsem všechno proto, aby Kopic zůstal, protože když chcete být úspěšný v pohárech, tak potřebujete rozdílové hráče," řekl majitel klubu Miroslav Pelta. "Obchod je postavený tak, že jde o procenta z budoucího přestupu, a když bude Plzeň úspěšná, tak si můžeme přijít ještě na velmi slušné peníze," dodal.

Peltu od příchodu Wágnera s Teclem neodradilo ani to, že první v minulé sezoně hostoval v Mladé Boleslavi a druhý byl v Plzni náhradníkem. "Wágner se mi vždycky líbil, Tecl taky. Když přišel z Jihlavy do Plzně, tak dával góly v pohárech a věřím, že mu u nás vrátíme lesk," vysvětlil Pelta.

Do Jablonce, který čeká předkolo Evropské ligy, by rád přivedl ještě další hráče. "Máme zájem o Trávníka i Karavajeva, o obou jednáme. U Pavlenky je situace složitější a čekáme, jak se to vyvine. Jestli půjdeme dražší cestou, kterou je on, nebo zda se vydáme jinou," řekl Pelta, jenž hledá gólmana k jedničce Vlastimilovi Hrubému. "Chceme mít vyrovnanou brankářskou dvojici. Dvojku nám dělá Michal Špit, kterému už ale bylo čtyřicet let," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články