Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Poslední místo v pohárech vybojovala Boleslav, Plzeň oslavila titul kanonádou

Praha – I poslední hádanku – kdo si zajistí poslední volné místo v příští sezoně evropských pohárů – odtajnilo poslední ligové kolo. Čtvrtou příčku a předkolo Evropské ligy si nakonec zajistila Mladá Boleslav. Za ní skončila Příbram, která si navíc odváží vysokou porážku z půdy mistrovské Plzně. Druhá Sparta jen remizovala s Bohemians, třetí Jablonec veze výhru z Brna. Už dříve bylo jasné, že z nejvyšší soutěže sestoupí celky Hradce Králové a Českých Budějovic.

Šťastný kapitán Mladé Boleslavi Lukáš Magera
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 3:0

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v posledním 30. kole Synot ligy Jihlavu 3:0 a uhájili čtvrté místo tabulky zaručující start ve druhém předkole Evropské ligy. Svěřence Karla Jarolíma doma poslal do vedení na konci první půle Stanislav Klobása a náskok pojistili po změně stran Bosňan Jasmin Ščuk a kapitán Lukáš Magera.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/312571-sparta-si-zajistila-stribro-boj-o-ctvrtou-pricku-se-zdramatizoval/)

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 5:2

Už jistý mistr z Plzně porazil po obratu Příbram 5:2. Středočeši, kteří bojovali o postup do Evropské ligy, dvakrát vedli po gólech Bednáře a Zápotočného, ale Viktoria skóre otočila zásluhou Pilaře, Koláře a především Holendy. Ten zaznamenal dvě trefy, přičemž vítěznou parádními nůžkami.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/313223-plzen-prejela-pribram-5-2-a-pokorila-vlastni-bodovy-rekord/)

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:1

Loni získali fotbalisté Sparty double. Letos se jim ale zdaleka tolik nedařilo. Nepovedenou sezonu podtrhly Letenští v posledním duelu sezony, když před vlastními fanoušky jen remizovali s Bohemians 1905 1:1. Hosté sice na Letné vedli po gólu Elvise Bratanoviče, po přestávce ale srovnal David Lafata a dvacátou brankou v sezoně si zajistil titul krále střelců. Sparta tak skončila v konečné tabulce druhá, Bohemians se uhlídali osmou pozici.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/313247-sparta-se-vitezstvim-nerozloucila-remizu-s-bohemians-zachranoval-lafata/)

Sport
zdroj: ČT4

Baník Ostrava - Dukla Praha 1:1

V posledním zápase na Bazalech před stěhováním do Vítkovic ostravský Baník na výhru nedosáhl, když s Duklou remizoval 1:1. Domácí vedli rychlou trefou Davora Kukece, ale o vítězné loučení je deset minut před koncem připravil Jakub Mareš. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/313245-banik-se-s-bazaly-rozloucil-remizou-s-duklou/)

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 1:3

Fotbalisté Slavie prohráli se Slováckem 1:3. Hosté si vypracovali jasné vedení zásluhou branek Libora Doška, Michala Trávníka a Jiřího Valenty, v závěru korigoval skóre Jiří Bílek. Útočník "sešívaných" Milan Škoda se neprosadil, zůstal na devatenácti trefách a tabulku kanonýrů před ním o jeden gól vyhrál sparťan David Lafata.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/313248-slavia-padla-doma-se-slovackem-1-3-skoda-gol-nedal/)

Zbrojovka Brno - Baumit Jablonec 2:3

Utkání dvou rozdílných poločasů viděli diváci v Brně. V první půli jasně dominoval hostující Jablonec, který si do přestávky vypracoval tříbrankový náskok po dvou gólech Martina Doležala a jedné trefě Filipa Nováka. Po změně stran ale Zbrojovka snížila po zásazích Jana Sýkory a Jakuba Jugase na konečných 3:2. Jablonec si tak ohlídal třetí příčku, Brno se propadlo na poslední nesestupovou 14. pozici.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/313250-brno-nestacilo-na-jablonec-a-propadlo-se-na-posledni-nesestupovou-pricku/)

Sport
zdroj: ČT4

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 5:1 

Fotbalisté Liberce porazili České Budějovice 5:1. Jihočeši vedli po brance Michala Řezáče, ale pak skóre dvěma trefami otočil Josef Šural, jenž tak stylově oslavil dnešní 25. narozeniny. Další góly domácích přidali Michal Breznaník, Jiří Fleišman a Vojtěch Hadaščok. Dynamo, které už před utkáním bylo jistým sestupujícím, obsadilo po výhře Hradce Králové v Teplicích poslední místo v tabulce.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/313251-liberec-se-rozloucil-se-sezonou-i-vavruskou-vyhrou-5-1-nad-budejovicemi/)

FK Teplice - FC Hradec Králové 1:3

Fotbalisté Hradce Králové se rozloučili s první ligou výhrou v Teplicích 3:1 a obsadili předposlední místo tabulky před Českými Budějovicemi. V úvodu duelu 30. kola přitom hosté prohrávali po gólu Takácse, do poločasu ale vyrovnal Petrus, po něm otočil skóre z penalty Mareš a pojistku přidal Vaněček. Teplice dohrávaly poslední zápas pod trenérem Petrem Radou v naprostém útlumu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/313253-teplice-v-utlumu-prohraly-s-hradcem/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články