Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparťané se připravují na Plzeň: Chceme ještě zabojovat o titul

Praha - V sobotu je na programu nesledovanější duel Synot ligy. Druhá Sparta hostí Plzeň a v případě výhry se může na čele tabulky dotáhnout na vedoucí Viktoriány. Plzeň má však díky podzimní výhře 2:0 výhodnější výchozí pozici, a ani prohra o gól by ji tak nepřipravila o lepší vzájemnou bilanci, která by mohla rozhodovat na konci sezony o titulu, pokud by měly oba celky stejně bodů.

Kdyby Sparta soupeře porazila dvoubrankovým rozdílem, může do hry navíc vstoupit i celkové skóre, jež má momentálně lepší Plzeňská Viktoria. "Víme, co rozhoduje, ale liga je dlouhodobá soutěž. Nakonec se může stát, že rozhodne domácí zápas nebo prohrajeme na skóre, ale přiznám se, že vzájemnou bilanci nebo skóre nijak neřeším," mávl nad matematickými možnostmi kapitán Sparty David Lafata.

"Ale v souvislosti s tím mě napadlo, že by se mohlo hrát play-off, třeba jako v Belgii. Bylo by to zajímavé nejen pro nás, ale i pro diváky," usmál se. "My musíme vyhrát minimálně o dva góly, takže musíme útočit a nesoustředit se jen na obranu. Ale bude to těžké, přece jen je Plzeň soupeř jiného kalibru než Hradec nebo Budějovice," doplňuje ho obránce Pavel Kadeřábek.

I Lafata ví, že porazit Viktorii více jak dvoubrankovým rozdílem nebude snadná záležitost. "Stát se to může, ale respektuji sílu soupeře, takže je to velmi nepravděpodobné," prohlásil Lafata. "Každopádně je to zápas, který může ligu rozhodnout, nebo ji udělat zajímavou."

Proto chce hlavně vyhrát. "A je jedno jakým rozdílem. Chceme se o to pokusit, protože po Liberci to vypadalo, že budeme hrát jen o druhé místo. Tenhle zápas je pro nás finále, a když vyhrajeme, uvidíme, co z toho bude," dodal útočník Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Vymyslí trenér Ščasný něco na Plzeň?

A důležitost zápasu si uvědomuje i Kadeřábek. "Každopádně je pro nás podzimní zápas užitečným návodem, jak proti Plzni nehrát. Tehdy nás sfoukli, ani jsme si neškrtli. Proto už teď zkoušíme, jak zabránit jejich hře. Uvidíme, jak se nám to povede na hřišti," řekl třiadvacetiletý český reprezentant.

Do sestavy se vrátí Matějovský

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný si libuje, že na klíčový zápas sezony by měl mít k dispozici takřka kompletní kádr, chybět by měl jen albánský záložník Herolind Shala, který ale od úvodního kola jarní části sezony nepatří do základní sestavy. Připravený by měl být i Marek Matějovský, který chyběl v posledním ligovém duelu s Mladou Boleslaví.

"Nějaké šrámy po Boleslavi máme, ale předpokládám, že na sobotu budou všichni v pořádku," řekl Ščasný. "Matějovský tréninkové manko mít určitě nebude, protože se připravuje individuálně. A vzhledem k jeho zkušenostem nebude mít ani herní manko," dodal kouč.

Přípravu na klíčový duel nijak zásadně neměnil a ani z něj není nervózní. "Je to poslední možnost porvat se o titul, ale neděláme z toho nic mimořádného. Hrajeme o titul v době, kdy už jsme nečekali, že o něj hrát budeme. Takže vyklepanej z toho nejsem," uvedl Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články