Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vedro, chudoba i největší trofej. Podaný přijel z Indie s nezapomenutelnými zážitky

Praha – Pro Jakuba Podaného dopadlo trochu nečekané angažmá v indické lize nejlépe jak mohlo. Po jeho rohu vstřelila Kalkata rozhodující gól finále a český záložník se mohl radovat z jedinečného triumfu. Nejvíce si musel v Indii zvykat na dusivé horko a vlhko. Se vším se však vypořádal a už ví, jaké to je vyhrát velkou trofej.

"Bylo to pro mě překvapení, protože Indie není fotbalová destinace. Nebyla to úplně země, kam jsem plánoval jít. Když jsem viděl ten projekt, jak by měl fungovat, a co tam všechno bude za hráče, začalo mě to zajímat," uvedl Podaný ve Studiu Fotbal extra. V mužstvech působily jako ambasadoři světové hvězdy - kromě bývalého anglického reprezentanta Jamese například Ital Alessandro del Piero či Francouz Robert Pirés.

Podaný strávil s novým týmem 14 dní na soustředění ve Španělsku a pak už se vydal do Kalkaty. "Tým se normálně buduje roky. Spoustu tréninků jsme věnovali převážně taktice, aby Indové pochopili evropský styl, kterým chceme hrát," popsal Podaný.

Jakub Podaný:

"Teď už vím, jak se cítí hráči, kteří vyhrají nějaký velký šampionát. Tyhle zážitky mně už nikdo nikdy nevezme."

Hned po příletu vítali hráče tisíce lidí, což bylo v nefotbalové zemi velké překvapení. "Nám to vdechlo atmosféru velkého turnaje, i když to tak samozřejmě nebylo. Zájem lidí a médií byl ale obrovský. Kriket tam vede na plné čáře, ale projekt ligy fotbalu obrovsky pomohl," řekl Podaný.

Indické extrémy

Rodák ze střední Evropy prožil šok z počasí. Zvláště horko v kombinaci s vysokou vlhkostí byly pro Podaného devastující. "Byl jsem dvě minuty na hřišti, dal jsem si pět přihrávek a myslel jsem, že můžu jít zase zpátky do kabiny. Srovnával jsem se s tím tak dva tři týdny," popsal.

V Indii se tváří v tvář setkal i s extrémní chudobou. "Ze začátku mě to bylo strašně líto, když jsem viděl lidi na ulici, jak tam živoří. Pak jsem se to snažil nevnímat. Ale na druhou stranu jsem zase viděl, že i když toho neměli mnoho, dokázali se radovat," všiml si.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články