Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Místopředseda FAČR Berbr kvůli Barošovi psal disciplinárce

Praha – Místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr vyzval předsedu disciplinární komise Richarda Bačka, aby podnikl příslušné kroky ve věci Milana Baroše. Informoval o tom Deník Sport. Ostravský hráč si po prohře s Plzní (0:2) stěžoval na Twitteru na stav českého fotbalu. Berbr mimo jiné lobboval, aby disciplinárka zastavila Barošovi s okamžitou platností činnost. To však nemůže, komise je nezávislá. Berbr podezření z ovlivňování rezolutně odmítl.

Milan Baroš a Roman Berbr
zdroj: ČT24

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájila s Barošem minulý čtvrtek řízení kvůli jeho reakcím po zápase 22. ligového kola s Plzní. Baroš ostře kritizoval údajně špatné poměry v českém fotbale a v komisi rozhodčích.

Po zápase publikoval fotky nástupu na hřiště v doprovodu dětí s dovětkem: "Tohle je víc než korupce." Následoval další tweet: "Prosím, vychovávejte své děti k tomu, aby byl sport sportem, a ne tou žumpou, co tady ve fotbale teď máme!" Vše pak uzavřel výzvou: "Pojďme cinkat klíčema za Dášu (předsedkyni komise rozhodčích Dagmar Damkovou) a za (místopředsedu FAČR Romana) Berbra, můžem to změnit, JÁ TOMU VĚŘÍM," napsal.

Z e-mailu Romana Berbra: "Chci vás požádat o ochranu fotbalu a jeho čelných představitelů, a ne o neustále lavírující postoj na bázi 'Co by tomu řekli novináři'."

Berbrova reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Místopředseda FAČR odeslal e-mail, který má redakce Deníku Sport k dispozici, už v pondělí 6. dubna. Podnět kvůli Barošovi adresoval přímo šéfovi disciplinárky Bačkovi. Zároveň však v textu nezávislé komisi navrhnul, aby fotbalistovi okamžitě zastavila činnost.

Tweet Milana Baroše
zdroj: ČT24 / ČTK / @bary100

"Žádám DK FAČR, aby okamžitě zastavila činnost hráči Milanu Barošovi a zahájila vyšetřování. Žádám, abych byl následně písemně informován o skutečnostech, a to z důvodu, že hodlám informovat výkonný výbor FAČR s vašimi závěry a odůvodněním," stojí v textu Berbrova e-mailu. Tím ovšem překročil své pravomoci. Výkonný výbor FAČR, kde sedí i Berbr, sice disciplinárku jmenuje, ale nesmí ji ovlivňovat - oficiálně je nezávislá.

Berbr však svá slova v e-mailu následně zmírnil v oficiálním prohlášení: "Podnět rozhodně neznamená snahu o jakkékoliv ovlivnění a zasahování do svobodného a nezávislého rozhodnutí disciplinární komise. Takové tvrzení je zcela vytrženo z kontextu a odmítám, že bych na DK vyvíjel nátlak. Všem jejím členům přeji - nejenom v případě řízení s panem Milanem Barošem - zcela svobodné rozhodnutí."

Je nám líto, video expirovalo.
Berbr kontaktoval disciplinárku

Z prohlášení Romana Berbra pro média: "Mám jediný zájem: aby DK důsledně prošetřila všechny zmíněné výroky pana Milana Baroše, jeho narážky na korupci a výzvy směrem do fotbalového hnutí k revoluci proti vedení FAČR. Proto jsem zvědav také na všechny předložené důkazy pana Milana Baroše, protože jeho vyjádření považuji za závažná, zásadním způsobem poškozující český fotbal a především nejvyšší soutěž jako takovou."

Baček nejprve nechtěl záležitost komentovat. "Nechci dávat žádný komentář, dokud řízení v této věci probíhá," uvedl šéf komise. Po prohlášení Berbra ale vydal oficiální stanovisko i sám Baček a odmítl, že by komise byla pod nátlakem.

"Naše rozhodování také v tomto případě bude probíhat stejně jako všechna předchozí obdobná jednání," uvedl Baček. "Vždy případy posuzujeme podle platného disciplinárního řádu, v kontextu s jinými obdobnými případy a pochopitelně i podle svého nejlepšího vědomí a svědomí," doplnil. Baroš je pozvaný na čtvrteční zasedání komise.

Zdroj
ČT sport, ČTK, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články