Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Lafata: Derby je pořád víc než zápasy s Plzní

Praha - Kapitán fotbalové Sparty David Lafata už se hodně těší na sobotní domácí zápas proti Slavii. Pražská derby totiž pro nejlepšího střelce samostatné české ligy znamenají víc než souboje s dalším velkým rivalem Plzní.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Martin Salajka

Lafata nesouhlasí s názorem, že vypjatá střetnutí Sparty s Plzní už jsou prestižnější než tradiční derby proti Slavii, která v posledních letech boj o mistrovský titul jen zpovzdálí sleduje. "Myslím si, že ne. My vnímáme i to, co se děje na tribunách mezi fanoušky. Mluvím za sebe nebo co se tak s kluky bavíme, derby je pro nás víc," řekl třiatřicetiletý útočník.

I před sobotním vrcholem 23. ligového kola je mezi pražskými rivaly značná propast. Druhá Sparta má totiž před jedenáctou Slavií v tabulce náskok 26 bodů. "Myslím, že bodový zisk úplně neodpovídá tomu, co předvádí. Čeká nás těžký soupeř. Myslím, že Slavia hraje dobře do obrany, docela tvrdě, takže to nebude nic jednoduchého," upozornil Lafata.

Pokud mu to zdraví dovolí, nastoupí proti němu opět řízný obránce a kapitán "sešívaných" Martin Latka. "Nemyslím, že derby je o soubojích Latky s Lafatou, je to souboj Sparty a Slavie. I ty zákroky k derby patří. Je to vyhecované, plný stadion, takže myslím, že to nikdy nevybočilo z toho férového rámce," konstatoval reprezentační útočník.

Hlavní ofenzivní zbraní Slavie by měl být na Letné útočník Milan Škoda, který s 13 zásahy vede ligovou tabulku střelců. "Myslím, že má zatím parádní sezonu. Jestli to je jeho životní, nevím, to by musel říct on. Sice nejsou asi tam, kde by chtěli být, ale jsou aspoň tam díky němu, protože dal gólů opravdu hodně," dodal Lafata, který se v tomto ročníku prosadil dvanáctkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články