Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hradec na jaře šlape, poradil si se Slováckem

Uherské Hradiště - Fotbalisté posledního Hradce Králové dokázali, že se jim na jaře zatím nadmíru daří a na Slovácku zvítězili 1:0. Jedinou branku vstřelil už v 7. minutě Aleš Čermák a velký podíl na prvním vítězství na soupeřově hřišti v sezoně měl také brankář Tomáš Koubek. Na příčky zajišťující záchranu ztrácí Hradec nyní už jen tři body. 

Hradec začal nebojácně a snaha o otevřenou partii mu vynesla nečekaně rychle úvodní branku. Po zpětné narážečce Dvořáka zcela volný Čermák technickou střelou levačkou k tyči překonal brankáře Heču. Slovácko gól zaskočil a navzdory územní převaze se v úvodních dvaceti minutách nedostalo k slibnějšímu zakončení.

Tlak domácích ale narůstal a s ním i střelecké příležitosti. Hlavní překážkou Slovácka byl však hradecký brankář Koubek, který postupně kryl hlavičky Šumolikoského i Doška a také střely Trávníka s Kaloudou.

Navzdory pokračujícímu tlaku držela i hostující obrana, která soupeři nenabídla žádnou chybu k vyrovnání. K zakončení se Hradec moc nedostal, teprve v závěru poločasu se ve střelecké pozici ocitl Čermák, ale jeho pokus těsně minul branku.

Také po změně stran se většinou hrálo pouze na hostující branku, ale místy až drtivá převaha Slovácka k vyrovnání nevedla. Hru domácích navíc s přibývajícími minutami poznamenala zvyšující se nervozita, která měla za následek nepřesnosti v kombinaci.

Hradec naopak chytře a obětavě bránil a ještě stačil zahrozit několika protiútoky do otevřené obrany Slovácka. Šest minut před koncem mohli zvýšit náskok Malinský a dvakrát Vaněček, ale jejich sólové útoky přes celé hřiště kryl domácí brankář Heča. Slovácko tak doma prohrálo pátý zápas za sebou, Hradec naopak ukončil desetizápasové čekání na výhru venku a připsal si cenné body v boji o záchranu. 

1. FC Slovácko - Hradec Králové 0:1 (0:1) Branka: 7. A. Čermák. Rozhodčí: Jílek - Urban, Vaňkát. ŽK: Košút, Heča - P. Černý, Štípek, A. Čermák. Diváci:3954.

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Hlúpik, Kalouda, Trávník, Kerbr (56. Diviš) - Došek. Trenér: Habanec.

Hradec: T. Koubek - Holeš, Rolko, Chleboun, P. Mareš - P. Černý - Štípek (71. Halilovič), Trubač (60. Vaněček), A. Čermák, Malinský (87. Shejbal) - P. Dvořák. Trenéři: Barborík a Pilný. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články