Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bohemians si po vyloučení Zápotočného došli pro výhru proti Příbrami

Praha – Bohemians 1905 dostali od Příbrami dárek. V 50. minutě se za stavu 1:1 nechal vyloučit kapitán hostí Tomáš Zápotočný a Klokani zahrávali penaltu. Tu sice neproměnili, ale v závěru využili početní výhodu Josef Jindřišek a Matúš Mikuš a Bohemians tak zvítězili 3:1. Domácí ukončili sérii osmi zápasů bez vítězství. 

Ilustrační foto

Soutěžní premiéru v brance Bohemians si odbyla zimní posila Zlámal. První práci však měl v desáté minutě jeho protějšek Boháč, který vytáhl nad břevno Jarolímův střílený centr. O dvě minuty později už se domácí radovali. Při rohovém kopu Škerle přetlačil Hájovského a zblízka napálil míč do sítě. Pro dvaatřicetiletého stopera to byl premiérový zásah za Bohemians od lednového příchodu z Olomouce.

"Klokani" protivníka přehrávali a měli víc šancí, ale ve 34. minutě Příbram vyrovnala. Zeman výborně našel Bednáře a ten přehodil Zlámala. Středočeši skórovali na hřišti Bohemians v lize teprve podruhé v historii a poprvé od března 1994. Bednář hostující ze Sparty dal gól i ve svém druhém startu za Příbram.

Hosté ožili a tři minuty před koncem byli blízko druhému gólu, Pilík ale z povedeného přímého kopu trefil jen tyčku. Druhý poločas začali lépe Bohemians. Mikuš nejprve hlavičkoval mimo, pak předběhl Zápotočného, který slovenského útočníka fauloval a v 50. minutě dostal červenou kartu. Z následné penalty ale Jarolím nepřekonal Boháče.

Příbram dobře bránila a domácí dlouho nepouštěla do tlaku ani do příležitostí. Až v 73. minutě se po individuální akci Mosquery dostal ke střele kapitán Jindřišek a zakončil přesně k tyči. Nejlepší kanonýr vršovického týmu se v lize prosadil pošesté v sezoně. V 83. minutě ještě pojistil vedení Bohemians třetí brankou Slovák Mikuš další umístěnou ranou.

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 3:1 (1:1) Branky: 12. Škerle, 73. Jindřišek, 83. Mikuš - 34. Bednář. Rozhodčí: L. Kovařík - Pospíšil, Štěrba. ŽK: Šírl - Zeman. ČK: 50. Zápotočný (Příbram). Diváci: 4472.

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Gajič, Šírl - Bartek, Jindřišek, J. Rada, Mosquera (90. Havel) - M. Jarolím (68. Bratanovič) - Mikuš (90.+2 Žaloudek). Trenér: Pivarník.
Příbram: Boháč - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Pilík (90.+1 Tregler), Hnaníček, Fillo, Krameš (78. Moulis), Zeman - Bednář. Trenér: P. Tobiáš. 

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Můžeme být velmi spokojení. Nehrajeme špatně, ale konečně jsme po dlouhé době vyhráli a podali výborný výkon. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a z ojedinělé situace jsme dostali gól na 1:1. Dokázali jsme ve druhém poločase ještě více vystupňovat náš tlak, vytvářet si gólové příležitosti. Šli jsme hodně za vítězstvím. Byla tam taková trpělivost, nepanikařili jsme a dokázali zápas zvládnout. A to i přesto, že jsme neproměnili penaltu, což s každým mužstvem za stavu 1:1 zahýbe."

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Dneska to nebyl náš zápas. Bohemka do zápasu vstoupila s obrovským nasazením a i s fotbalovou kvalitou. My jsme sice z ojedinělé akce vyrovnali nádherným gólem, nicméně musím říct, že v prvním poločase byla Bohemka lepší. O poločase jsme si hodně věcí řekli, jsem přesvědčen, že kdyby nepřišla ta situace, kdy jsme šli do deseti, naše hra by se zlepšila. Bohužel ta situace nastala, soupeř se dostal do výhody a zápas dotáhl do vítězného konce. Musím ale sportovně říct, že naprosto zaslouženě. Dnes jsme od první minuty tahali za kratší konec." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články