Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Plzeň začala přípravu i s posilami, Limberského zaskočila aktivita vedení

Plzeň - Že to Viktoria Plzeň myslí s útokem na titul opravdu vážně, potvrdily již první dny po konci podzimní části sezony. Plzeň přivedla hned tři výrazné posily, přestože jedna z nich - Egon Vúch - stráví zbytek ročníku ještě v Teplicích. Příprava na jaro a boj o mistrovský pohár však již ve Štruncových sadech začíná a stálice kádru David Limberský byl aktivitou vedení na přestupovém trhu dosti překvapen.

Plzeňští fotbalisté zahájili přípravu
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Byl jsem překvapen, jak k tomu vedení přistoupilo. Čekal jsem spíše jednu posilu a ne, že přivedou tři hotové hráče, kteří určitě nestáli málo peněz. Kádr už máme docela stabilizovaný a teď ho ještě zkvalitní tři hráči," konstatoval Limberský. "Myslím, že jsme tým doplnili dobře. Navíc je vždy lepší, když se noví hráči zapojí hned z kraje přípravy," dodal.

Bosenský útočník Mahmutovič během angažmá v Teplicích patřil mezi nejproduktivnější útočníky v české lize a Koubek věří, že by měl zefektivnit plzeňský útok, který často na gól potřeboval více šancí. "Je to dravý útočník, rychlostní typ. V kariéře ukázal, že je schopen střílet branky, a doufejme, že si to přenese i do Plzně," řekl Koubek.

Mahmutoviče v Plzni čeká velká konkurence především v podobě Stanislava Tecla, Jana Holendy a Jana Chramosty. "Konkurence je pro každého hráče zdravá, pomáhá mu se zlepšovat. Já si vždy věřím, dám do toho všechno a bude na trenérovi, aby vybral hráče s nejlepší formou," řekl Mahmutovič. 

Po osmi sezonách v Teplicích prý již nutně potřeboval změnu, i proto během podzimu veřejně požádal o přestup. "Potřeboval jsem nový impulz a změnu. A jsem rád, že tou změnou je zrovna Plzeň," prohlásil bosenský útočník, o kterého se vážně zajímala také pražská Sparta.

"Prostě jsem se rozhodl pro Plzeň, po sportovní stránce mi přijde jako lepší varianta," vysvětlil Mahmutovič. Viktorii teď chce pomoci vybojovat v souboji se Spartou titul a věří, že prokáže své ofenzivní kvality a že se díky útočnému stylu Viktorie bude dostávat do množství šancí.

"Plzeň hraje hodně kombinačně. V Teplicích jsme se to poslední dva roky snažili hrát podobně, i když nám to někdy nešlo až tak dobře, ale jsem na tento styl zvyklý. Plzeň má kvalitní záložníky, budu dostávat kvalitní balony a bude na mně, abych je využil," dodal. 

Mahmutovič se bude muset v útoku vypořádat s velkou konkurencí, přetlak by však trenér Koubek mohl vyřešit i změnou systému a v některých zápasech by Plzeň mohla hrát na dva útočníky. "Jsou i jiné možnosti, jak s tímto balíčkem kvalitních útočníků naložit. Nemusí to vždy být jen o jednom hrotovém hráči. V hlavě se mi honí hodně věcí," naznačil Koubek.

Velmi pravděpodobné však je, že svá poslední utkání na podzim za Plzeň odehrála dlouholetá opora Marek Bakoš. Slovenský útočník se sice zapojil do tréninkového procesu, ale plzeňské vedení jej ještě v zimě plánuje prodat. Zájem má především Slovan Bratislava. "Uvidíme. Další působení Marka Bakoše je téma a budeme ho v nejbližších dnech řešit," připustil Koubek. 

Další změny v kádru zatím nemá Viktoria v plánu. "Ve fotbale je to vždy tak, že se ještě může něco přihodit, ale momentálně není nic na pořadu dne," řekl Koubek. "S posílením týmu jsem spokojený. Chtěl jsem především kvalitu a věřím, že to nové tváře splňují," dodal. 

Příchod posil podle Limberského ukazuje, že vedení Plzně nehodlá snižovat ambice. "Každý půlrok nám říkají, že z ambic slevovat nebudeme, a svými kroky to vedení dokazuje. Drží kádr pohromadě a ještě ho doplňují o nejlepší hráče z české ligy. Jsme rádi, že tomu tak je. Doufám, že to vydrží co nejdéle," prohlásil plzeňský odchovanec.

Pro jaro Koubek stále počítá i s kapitánem Pavlem Horváthem, který na podzim vypadl ze sestavy. "Role Pavla Horvátha je nadále stejná, tedy hráč a interní asistent trenéra. Dostane šanci stejně jako všichni hráči," prohlásil plzeňský kouč.

Plzeň začíná přípravu v domácím prostředí, kde ji také čekají zápasy s Tachovem a Domažlicemi. Následně 17. ledna odjede na soustředění do Turecka, kde se utká s bundesligovým Hannoverem a Legií Varšava. "Soupeři jsou to velice těžcí, možná ještě těžší, než by bylo pro tuto fázi potřeba, protože to bude hlavně kondiční soustředění a do zápasů půjdeme z plné zátěže. Hannover a Legia jsou těžké kalibry, ale to je v pořádku," uvedl Koubek. V únoru bude Plzeň pilovat formu před startem jara na soustředění ve Španělsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň zahájila přípravu i s novými posilami
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články