Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Holek: Utkání s Brnem bude speciální, chci se předvést

Praha - Mario Holek je teď ve Spartě obráncem číslo 1, fanoušci mu dali přezdívku Supermario. Na Letné ovšem musel překonat několik levelů. Mimo jiné se třeba porvat se zraněním, které ho na čas vyřadilo ze hry. V sobotu čeká Holka duel proti Brnu, kde s velkým fotbalem začínal. "Už jsme tam pár zápasů odehráli. Vždycky je to pro mě speciální, protože se vracím domů, mám tam spoustu přátel, známých, rodinu, ten klub znám. Je to pro mě speciální zápas, který chci vyhrát, abych těm lidem ukázal, že jsem v dobrém týmu a chci předvést dobrý výkon." Utkání Brno - Sparta sledujte v sobotu od 19:45 na ČT sport. Náš web přinese z duelu textový on-line přenos.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal Extra: Holek se těší na duel s Brnem

Ve Spartě působí čtvrtou sezonu. Dříve fanoušky kritizovaný, dnes hodně vyzdvihovaný. Obránce Mario Holek je nepostradatelnou součástí letenské defenzivy. "Pro většinu ligových mužstev byl vždycky zážitek, když přijela Sparta do Brna. Nehráli jsme poháry, nic, takže nejlepší zápasy byly se Spartou a Slavií. Z naší strany to bylo vždy vyhecované, chtěli jsme je porazit a několikrát se nám to podařilo, to pro mě byly nejhezčí zážitky."

Holek absolvoval i ukrajinskou misi v Dněpropetrovsku. "Když jsem tam přijel poprvé, byl to trochu šok. Bylo to v zimě, všude plno sněhu, strašný mráz. Všechno bylo depresivní, od nás jsem byl zvyklý na něco jiného, ale když jsem viděl tréninkové podmínky, řekl jsem si, že do toho půjdu."



Po pěti letech se ozvala Sparta a Holka čekala další výzva. Návrat do Česka ale nebyl ideální. "Trápil jsem se, herní výpadek byl znát. Začátek nebyl optimální." Z defenzivního záložníka se stal stoper a přišly úspěchy. "V záloze musí být člověk dynamický, pohyblivý, což já nejsem. Pro mě je jednodušší, když mám hru před sebou a přehled. Škoda, že jsem na to přišel až takhle pozdě," řekl.

Holek čekal na gól v české lize 67 zápasů. "Nějak jsem to neřešil, je mi to úplně jedno, ale když jednou za čas přijde, je to potřeba oslavit. Hráli jsme s Libercem doma a den předtím jsem byl s kamarádem, který mi jen tak ze srandy řekl, že když dám gól, ať udělám blbost. Tak jsem udělal hvězdu, ale nepovedenou," uvedl Holek, který se podle svých slov drží raději v ústraní.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články