Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lafatu nemrzel nedovršený hattrick, Latka naopak litoval neproměněných šancí

Praha - Velmi odlišné pocity měli po derby kapitáni Slavie i Sparty. Zatímco lídr letenských David Lafata si mohl připsat hattrick a třetí gól nakonec ani vstřelit nemusel, kapitán Slavie Martin Latka byl zklamaný, že z množství šancí, které si jeho tým vypracoval, nakonec sešívaní nevstřelili ani jednu branku.

Zklamaný Martin Latka (v pozadí Jakub Brabec)
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Tolik šancí jsme si tady letos asi ještě nevytvořili. Při naší smůle dneska jsme bohužel žádnou neproměnili. Výborný brankář Bičík všechno zlikvidoval," řekl Latka po zápase. "Zklamání je veliké, protože myslím, že jsme minimálně na bod dneska měli. Vytvořili jsme si dost šancí, nějakou jsme měli proměnit. Sparta naopak vytěžila z minima maximum, dalo by se říct," doplnil Latka, kterému tak na hřišti nevyšla oslava nedělních 30. narozenin. 

Zato jiný třicátník, David Lafata, byl téměř rád, že v zápase nevystřílel hattrick. "Šetřil jsem se, abych nemusel dávat do kasy peníze za hattrick," prohlásil s úsměvem třiatřicetiletý útočník. "Ne vážně. Počkal jsem si dobře na pohyb brankáře, ale bohužel jsem to přestřelil," řekl Lafata k pokutovému kopu, který rozhodčí nařídil v 58. minutě za hraní rukou. "Naštěstí nás to nemrzelo. Sice Slavia měla asi tři vyložené šance, ale podržel nás brankář David Bičík, který to vychytal," dodal.


Lafata si proti Slavii vylepšil střeleckou bilanci, když v posledních čtyřech zápasech dal už šest branek. Před vyprodaným Edenem se poprvé trefil v 53. minutě a pak devět minut před koncem pečetil cenné vítězství. "U první branky mě pěkně trefil Bořek Dočkal do náběhu a u druhého jsem se bál, abych to nepřekopl jako s Hradcem, ale naštěstí jsem to tam dotlačil tělem," prohlásil.

I Martin Latka se nezdráhal označit Lafatu za klíčový faktor utkání. Podle kapitána Slavie ukázal, proč je považován za nejlepšího útočníka na českých trávnících. "Jakmile mu dáte trošku prostoru, dokáže to zužitkovat. I u toho prvního gólu si to našel velmi dobře. Myslím, že mě předskočil, byla to i moje chyba. Měl jsem tam jít dřív, nebo jsem měl být výš postavený," přemítal Latka nad prvním inkasovaným gólem. 

Spartě podle Lafaty pomohla i krátká přestávka kvůli kouři z dýmovnice v kotli Slavie. "Špatně se dýchalo, štípalo to do očí, takže rozhodčí udělal dobře, když to přerušil. V pauze jsme si oddechli a pak jsme to dorazili," prohlásil český reprezentant, který má také jasno, co by si po výhře nad pražským rivalem přál za odměnu. "Doufám, že dostaneme od trenéra volno," prohlásil. 

Zato slávisté sice předvedli lepší výkon než minule na půdě Bohemians 1905, i tak ale zůstali bez bodu a po skvělém vstupu do ligy dál klesají tabulkou. "Je to nepříjemné. Chtěli jsme dneska bodovat, výkon byl podstatně lepší než na Bohemce. Ale nedá se nic dělat, musíme se to snažit teď urvat v Jihlavě," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Bořka Dočkala a Martina Dobrotky po utkání Slavia - Sparta
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články