Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boleslav zničila Příbram, která hrála hodinu a čtvrt v deseti

Mladá Boleslav - Mladoboleslavští fotbalisté deklasovali Příbram 4:1, přičemž hosté hráli od 15. minuty bez vyloučeného Martina Husára a pak čtyřikrát inkasovali. Z penalty otevřel skóre Tomáš Wágner, stejný hráč vzápětí zvýšil. Ve 27. minutě snížil Jakub Řezníček, ale dvě minuty nato přidal třetí gól domácích Jan Bořil a skóre uzavřel po pauze Jiří Skalák. Boleslav slaví první domácí výhru v sezoně, naopak Příbram stále čeká na úvodní vítězství v novém ligovém ročníku.

Radost Tomáše Wágnera (druhý zleva) v dresu Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mladá Boleslav před středočeským derby vstřelila v úvodních třech kolech jen jediný gól. Trenér Karel Jarolím proto ve snaze o zvýšení produktivity k obvyklému hrotu Ďurišovi posunul do útoku také Wágnera a navíc poprvé zařadil do sestavy francouzskou posilu Tavarese, kterého vedl už ve Slavii.

Příbramský odchovanec Wágner se za nasazení proti mateřskému klubu brzy odvděčil prvními dvěma góly v mladoboleslavském dresu. Nejprve v 16. minutě proměnil penaltu po zákroku příbramského Husára, který na brankové čáře rukou vyrazil Ščukovu střelu a byl vyloučen. Boleslav zahrávala v součtu s Evropskou ligou už čtvrtou penaltu v sezoně, proměnila tři z nich.

Hosté v oslabení po dvou minutách inkasovali druhý gól, Wágner dorážel k tyči po Skalákově akci. Byla to vůbec první mladoboleslavská branka ze hry v tomto ligovém ročníku. Příbram snížila ve 27. minutě po chybě mladoboleslavské obrany, která nechala propadnout Pilíkův centr k Řezníčkovi. Útočník, jenž v týmu kouče Čuhela hostuje právě z Boleslavi, snadno snížil. Dvougólové vedení však domácím vrátil o dvě minuty později Bořil, když po individuálním průniku levou stranou zakroutil střelu přibližně z dvaceti metrů přesně k tyči.

Druhý poločas začal vlažně. Mladé Boleslavi vyhovovalo vedení 3:1 a hosté se do šancí nedostávali. Až po deseti minutách zvedl diváky ze sedadel gól Skaláka, který se trefil z pětadvaceti metrů obloučkem odrazem o břevno. Závěr zápasu se už jen dohrával. Šanci domácího Magery chytil Boháč, na druhé straně si Hruška poradil s ojedinělou střelou v podání Slepičky.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 4:1 (3:1)

Branky: 16. z pen. a 18. Wágner, 29. Bořil, 56. Skalák - 27. Řezníček. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Kotík. ŽK: Bartl - Neves. ČK: 15. Husár (Příbram). Diváci: 3 150.

Mladá Boleslav: Hruška - Bartl, Rosa, Smejkal, Bořil - Skalák, Ščuk, Tavares, Milla (25. Magera) - Wágner (71. Šisler), Ďuriš (62. M. Vukadinovič). Trenér: K. Jarolím.
Příbram: Boháč - Sus, Zápotočný, Neves, Husár - Tarczal, Hnaníček - Jiří Mareš (59. Danoski), Fillo (83. Tregler), Pilík - Řezníček (61. Slepička). Trenér: Čuhel. 

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Do zápasu jsme vstoupili rozpačitě, vzadu jsme byli nejistí. Důležitým momentem byla červená karta, ale hlavně proměnění penalty. Myslím, že v tu chvíli jsme měli všechny karty v rukou a navíc jsme přidali druhý gól. Pak jsme si však zkomplikovali situaci inkasovanou brankou. Gól na 3:1 nás uklidnil a řekl bych, že druhý poločas jsme si v pohodě pohlídali. Hra celkově nebyla podle mých představ, ale potřebovali jsme vítězství. Zápas v podstatě rozhodl dvěma góly Tomáš Wágner. Pro mužstvo je platný, v šestnáctce je to zabiják. Ví si rady, dokáže si najít prostor a prosadit se."
Petr Čuhel (trenér Příbrami): "Přijeli jsme s přáním hrát aktivně a zopakovat výkon z venkovního zápasu v Liberci. Brzo jsme však měli vyloučeného hráče, Martin Husár řešil situaci reflexivně. Inkasovali jsme z penalty a než jsme se srovnali v deseti, dostali jsme druhý gól. Po snížení jsme opět rychle inkasovali a ve druhém poločase Boleslav kontrolovala hru. Hráči se snažili, ale neměli jsme na to, abychom zápas více zdramatizovali." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články