Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta bude pohárové selhání napravovat v Příbrami

Praha – Už se viděli, jak hrají těžké zápasy Ligy mistrů. Středeční porážka v Malmö ale sparťanské naděje na start v nejprestižnější evropské pohárové soutěži rázně uťala a letenští se musí soustředit na ligový duel v Příbrami. O body se dnes utká i Jablonec se Slováckem a vzájemný duel čeká Duklu a Zbrojovku Brno. Přímý přenos utkání Příbram – Sparta sledujte od 19:30 na ČT sport.

zdroj: ČT4

Porážka v odvetě 3. předkola v Malmö neznamenala pro Spartu jen smutnou jistotu, že její absence v Lize mistrů se protáhne na deset let, ale jednalo se také o první prohru v soutěžním utkání nové sezony. "Frustrace a zklamání po vyřazení v Malmö je v nás všech. Měl jsem proto k hráčům proslov a všichni jsme si vědomi, že pro Spartu to byla chyba, měli jsme to zvládnout a postoupit," uvedl trenér Vítězslav Lavička.

Příbram se zdá být, přinejmenším na papíře, ideálním soupeřem pro nabrání sebevědomí. Sparta se Středočechy v lize prohrála z dosavadních 34 zápasů jen dva a poslední domácí výhra Příbrami nad Spartou se navíc datuje až do roku 2005. Jenže Sparta zatím na ligových trávnících nezáří. V utkání s Bohemians i s Jihlavou sice zvítězila, k dominanci z konce loňského ročníku však měla sparťanská hra daleko.

Příbram navíc už letos ukázala, že přehnanými obavami ze silných soupeřů netrpí. V úvodním ligovém duelu proti Plzni dokázala vyrovnat na konečných 2:2, přestože dvakrát prohrávala a remízový výsledek uhrála i s Libercem. Podobně se Středočechům daří i v kláních s pražskou Spartou, dělbou bodů skončilo hned 11 z posledních 17 sparťanských výjezdů do Příbrami.

Příbramští budou mít v duelu s úřadujícím mistrem a motivaci postaráno, speciální bude zápas hned pro trojici hráčů Příbrami – Zápotočný, Slepička a Zeman –, která ještě nedávno působila v dresu dnešního soupeře. Zemanovi však zranění nejspíš nedovolí nastoupit. "Utkání se Spartou je pro nás velkou motivací. Na jaře jsme s ní odehráli povedené utkání, ale teď to bude jiný zápas. Pokud budeme chtít uspět, musíme být aktivnější ve hře dopředu a proměňovat šance, na což jsme doplatili s Libercem," vyhlásil trenér Příbrami Petr Čuhel.

Sparta bude muset nejspíš opět oželet Maria Holka, který je jinak jedničkou mezi stopery Sparty. Ve středu obrany tak pravděpodobně, stejně jako v Malmö, nastoupí dvojice veteránů Kováč – Švejdík. Do základní sestavy by se mohl vrátit uzdravený Ladislav Krejčí.

1. FK Příbram (9.) – Sparta Praha

Předpokládané sestavy:
Příbram: Boháč  Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves  Jiří Mareš, Tarczal, Hnaníček, Pilík  Fillo  Řezníček.

Sparta: Bičík  Kadeřábek, Kováč, Švejdík, Costa  Matějovský, Vácha, Hušbauer  Dočkal, L. Krejčí  Lafata.

Zajímavosti:

Dukla s Brnem bojují o druhou výhru

Jak Dukla, tak ani Zbrojovka nevstoupily do sezony špatně a ve 3. kole Synot ligy budou shodně bojovat o druhé letošní vítězství. "Brno bude určitě povzbuzeno výsledkem z druhého kola stejně jako my. Je silnější než vloni. Postupně se na mužstvu začíná projevovat systematická práce trenéra Kotala, jsou organizovanější, mají slušnou defenzívu, hrají celoplošný fotbal a spoléhají i na standardní situace, na které si budeme muset dát pozor," varoval trenér Dukly Luboš Kozel.

Síly soupeře si je ale vědom i trenér Brna Václav Kotal. "Hra Dukly vychází z kvalitní obrany, což dokladuje i skutečnost, že má po dvou kolech čisté konto. Dobře kombinuje ve středu pole a v útoku jí hodně pomohl francouzský útočník Beauguel," upozornil kouč Zbrojovky.

Dukla Praha (4.) – Zbrojovka Brno

Předpokládané sestavy:
Dukla: Chudý  Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek  Čajič, Gedeon, Mare Hanousek  Berger, Beauguel, Jakub Mareš.

Brno: Hladký  Jugas, Košťál, Schuster  Fischer, Zavadil, Malík, Hyčka  Pašek, Markovič, Sýkora. 

Zajímavosti:

Napraví Jablonec porážku s Plzní?

Jablonec je po velkém letním posilování pod drobnohledem expertů i fanoušků, očekávání od týmu kolem Tomáše Hübschmana a Jaroslava Šilhavého jsou zkrátka veliká. Velké pohyby v kádru ale znamenají – jak se ukázalo i při porážce s Plzní – že mužstvo ještě zdaleka není sehrané. Další zkouškou Severočechů bude ambiciózní Slovácko.

"Jablonec po velké obměně v letní přestávce hledá svou herní tvář, což potvrdila prohra v posledním kole Plzni po zbytečných chybách. Soupeř získal na kvalitě hlavně příchodem zkušených hráčů Hübschmana, Juna a Pernici, kteří tvoří hru. Po dvou domácích zápasech nás čeká venkovní premiéra, v níž bychom chtěli navázat na dobrý výkon a výsledek z posledního zápasu proti Bohemians," věří v bodový zisk trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Baumit Jablonec (7.) – 1. FC Slovácko

Předpokládané sestavy:
Jablonec: Hrubý  Romera, Kysela, Pernica, F. Novák  Pospíšil, Hübschman  Kopic, Jun, Čížek  Doležal.

Slovácko: Heča  Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko  Šumulikoski  Diviš, Valenta, Kalouda, Trávník  Došek.

Zajímavosti:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články